MENÜ

Tello ile şok baskın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ayağının tozu ile savunma modelini değiştirerek başladı maça Denizli. Ne var ki ondan beklemediğimiz farklı hamle, Tello ve Delgado’nun hücuma yönelişteki kostüm değişimiydi. Tello almıştı Matias Delgado’nun bilinen görevini. Üstelik bir de casus golcü sorumluluğunu üstlenerek.
Tello, çabukluğu ile Gençlerbirliği’ni şoka uğratacak sızmalarla başladı oyuna. Başkent ekibi ne olduğunu anlayamadan Beşiktaş’ı öne de geçirdi Şilili. Panik sürüyordu. Delgado yetmezmiş gibi Tello ve Holosko da tanınan yeni özgürlükle cirit atıyordu sahada. İşte bu Denizli siftahı ile devreye sokulan yeni ofansif anlayış, Başkent ekibini 15. dakika dolmadan tuş etti.
Belki espri sayacaksınız ama; Beşiktaş’ın halı saha kılıklı oyuncuları uygun zemini bulunca coşmuştu! Yapılış açısından ilk ve üçüncü gol şıktı. Holosko fizik gücünü önemli ölçüde yitirmiş, yarım saat dolduktan sonra bu durum daha net anlaşıldı. Yine de Bobo ile başlamamak ve İbrahim Üzülmez’e formasını geri vermek, Mustafa Denizli’nin ilk hamledeki doğrularıydı.
Üçlü savunma düzeni, adam paylaşımı konusunda sıkıntıya soktu Siyah-Beyazlılar’ı. Serdar’ın desteği zaman zaman defansı beşlese de, Beşiktaş Ertuğrul Sağlam döneminde alışık olmadığı pozisyonları verdi rakibine. Sivok ve özellikle de Rüştü, siftah eden savunma anlayışına kesilebilecek faturaları kapattı.
Teknik direktör Mustafa Denizli’nin üç gol ve üç puanla başlaması önemli bir moral. Umarız, Beşiktaş için esas zayıf olduğu noktayı not etmiştir tecrübeli teknik adam. Bu takımın en büyük eksikliği kırılganlığı. Üç farklı öndeyken bile tedirgin ediyor izleyenleri Kara Kartal.

YORUM YAZ