MENÜ

Suç ve ceza

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Adana’daki arbededen dolayı raporlar doğrultusunda Beşiktaş’a ceza tekrar gündemdeymiş.
Bursa’yla Beşiktaş arasındaki husumet, bu denli zirve yapmışken Oftaş ve Bursa maçlarına ait cezada seyircisiz ve tarafsız saha ayrımı neden bu kadar düşüncesizce uygulandı? Oftaş maçı tarafsız saha, Bursa maçı seyircisiz veya iki maçın da seyircisiz oynanması kararı hangi hükümlere aykırıdır? Suça teşviği hazırlayan zihniyetin, ceza verme kararı hangi adaleti yansıtır?
Yıldırım Demirören ve ekibi ilk başta taraftar alınmayacağı söylenen Bursa’da, Beşiktaş tribününe girerek hangi kutsal Beşiktaş davasına hizmet etmiştir? Buradan yola çıkılarak, “Bu eylemin mutlak bir karşılığı olmalı”, Bursa tarafı baskısı mı Adana’daki misillemenin su yüzüne çıkmasını sağlamıştır? Bu sidik yarışında Bursa’yı mağdur etmemek adına mı, bu maçın cezası tarafsız sahada seyircili olarak belirlenmiştir?
Yıldırım Demirören, Adana havalimanındaki arbedenin ortasında kaldığında davaya verdiği hizmetin karşılığını aldığını hissetmiş midir?
İnadına teksas pankartı, “Biz taraftarımızın kan davasını sahaya da yansıtmaya ant içtik” mesajı değil midir?
Ankaragücü-Bursa aziz kardeşliğinin geçen yıl başkenti nasıl savaş alanına çevirdiği hafızalardan silinmiş midir? Acaba Ankara’da bu hafta sonu yaşanması olası yeni sıcak çatışmalara federasyon yine iki gözlemciyle mi refakat edecektir? Yoksa hakemlere de maç rövanşı tanıma hakkı adına, yeni geliştirdiği projeye benzer bir uygulama deneyip, gelecek sezon da muhtemelen birçok kez ceza görecek Beşiktaş’ın herhangi bir maçını tarafsız saha Bursa’ya vererek, nihayi çözüme mi ulaştıracaktır bu davayı?..

YORUM YAZ