MENÜ

Santrfor eksiği

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Daha bugünden konuşmak için, belki erken ama, Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olabilecek en uygun orta alan, İsveç karşısında kurguladığımız olabilir... Oyunu iki yönlü oynayabilecek, takım savunmasını zaafa uğratmayacak, tecrübe birikimi en yüksek tercihlerdi Terim’in ki.
Hücumu çift forvetli düşünmek de bizim için en uygun olan düzen... Ama sırtını dönük oynayabilecek bir forvet eksiği, bu doğru sistem ve güçlü orta alana sonuç aldırmada sıkıntı çıkarabilir... Tıpkı dün akşam, İsveç savunmasını aşmak için zorlandığımız gibi. Semih oynasaydı daha somut veriler elde edebilirdik belki. Yıldıray ve Emre, en azından fazladan dripliklere ihtiyaç duymazlar, onun duvar olma becerisinden daha fazla yararlanabilirlerdi. Bu tip özelliklere sahip olmasına rağmen, ikinci yarıda görev alan Mehmet Yıldız, amaca uygun oynayamadı.
En önemli zaafımız ise; savunmanın solunda gözüktü... Gökhan’ın da maç eksikliği etkendi. Volkan, bu ortamda en güven verici oyuncu olarak öne çıktı.
Grup maçlarını çok farklı 11’lerle geçiştirdiğimiz için, bugün, en önemli ihtiyacımız; kolektif oyundan uzağız. Terim’in bunu, oyuncu becerisine dayandırıp, daha fazla tercih değişikliği arayışında bulunmaması gerekir. En azından dün geceki 11, bir pivot santrfor ve bir de sol kenar eksiği haricinde devamlılığını sürdürmelidir.

YORUM YAZ