MENÜ

Rüya tabirleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

En son Trabzon maçının uyarıları Ertuğrul Sağlam’a ciddi mesajlar verecek cinstendi. O avanta galibiyet (3 farka rağmen avanta demekte ısrarlıyım) düşünmek yerine herşeyin ‘planlı olduğu’ izlenimini kuvvetlendirince Beşiktaş’ın haftalardır pamuk ipliğine endeksli kazanma biçimi de sonunda iflas etti.
Bir teknik direktör düşünün ki, bir hafta boyunca orta alan ve buna bağlı olarak da (Beşiktaş’a özgü) savunma kurgusunu oluşturmada sıkıntılar içinde. Sonunda üç forvetli bir düzenin en iyi çözüm olduğu kanaatine varıyor. Hem de şampiyonluğa oynayacak yeterliliği olan tek fit birimi forvetinin arasına kendi eliyle çomak sokarak.
Olmadık zamanda araya bir ‘temenni’ sıkıştırma huyu var Sağlam’ın. Kayseri’de de benzer bir anlayışı sahaya aktarmaya çalışmış, karşılığını fiyasko olarak görmüştü. Tello ve Delgado ile zaten savunma katkısı hiç bulunmayan bir yapıya fiziki konumu bu ikiliden daha berbat Serdar Özkan merkez oyuncu olarak eklenince kesiciliği sıfırlanmış bir orta alan elde ediyorsunuz. Kanat ataklarınız da haftalardır devre dışı olduğuna göre üçlü forvetinizin nasıl bir kaynak bulup da verim sağlayacağını düşünebilirsiniz.
Beşiktaş’taki oyun karakterinin sadece kazanma hırsına dayalı olduğunu söylemiştik. Ama ısrarla futbolun doğrularına ters gitmek eninde sonunda görüldüğü gibi sizi yarı yolda bırakabiliyor. Hatta bu güçlü saydığınız motivasyon üst üste iki maça yansıyacak derecede kart enflasyonunu beraberinde getirip, zarara bile çalışabiliyor.
Baki sakatsa niye kulübedeydi? Gordon hakikatli bir çalım yiyip yine gözleri kararsa, oyuna kim girecekti? Keza Mehmet Sedef de 18’i tamamlamak için mi yedekler arasında bulunuyordu. 90 dakikaya hazır değilse, Serdar Özkan mı Ertuğrul Sağlam’ın gözünde hazır bir oyuncu figürü idi?
Neyse... Olan oldu. Şimdi Fenerbahçe maçı var. Durumu daha iyi tabirlemek gerek. Bu maç öncesi öyle gerginliğe filan da gerek yok. Barış zamanı. Ricardinho’yu da affedin. Rico, Serdar Özkan, Delgado, Tello, Mehmet Yozgatlı, Holosko, Nobre ve Batuhan’ın birlikte oynayabileceği bir düzen üzerinde çalışın...

YORUM YAZ