MENÜ

Rekabette ilk zafer

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

30. dakika dolduğunda, İbrahim Toraman’ın görev yeri ikinci kez değişmişti, işler ters gidiyordu belki. Cisse ve Gordon’un arka arkaya sakatlıkları olağan bir gelişme değildi. Ama Beşiktaş savunması görev başındaydı. Gol yemede bu kadar istikrarlı bir grafik çizmek Siyah-Beyazlı takımdan başka bir babayiğidin harcı da değil galiba.
Rize forvetleri ikinci yarıda yakaladıkları yüzde 100’lük pozisyonları da gole çevirse, Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasındaki ezeli rekabette, Siyah-Beyazlılar’ın tek galibiyeti olamayacaktı belki de. İlk golde Leandro’nun elini kolunu sallayarak 3-4 kişinin arasından geçmesi, tek bir müdahale görmedi. Riberio’nun ikinci golünde ise Emrah’ın Beşiktaş savunmasını tek başına esir alması ilginçti.
Aylardır oynamayan Mehmet Yozgatlı, Sağlam için son kozdu. Ama onun, hocasını bilmem kaçıncı kez yanıltmaya yine niyeti yoktu. Aynı beklentilerin bir benzeri de yine Ricardinho için geçerliydi ama bir türlü kabullenmek istenmeyen durumda şu; Brezilyalı’nın korner atmaya bile gücü yok. Holosko, ikinci yarıda da Tello dışında Beşiktaş adına görevini yerine getiren bir başka oyuncu yoktu sahada. Bu kadar kolay gol yiyen bir takımın kimyası da düzelmiyor. Hücum için topu ayağına alan her oyuncunun bacaklarının titremesi bu yüzden.
Küçük ama önemli bir detaydı bizce, o da İnönü’nün zemini. Dışarıdan sorunsuz görünen saha aslında pas yapmaya elverişli olmayan küçük engebelerle doluydu. Beşiktaş’ın klas ayaklarının bir türlü doğru pasla buluşamaması hatta Cisse’nin sakatlığında bile bu zeminin payı büyüktü. Maç öncesi saha sulanmalıydı Beşiktaş teknik heyeti buna uyanamadı. Galatasaray maçında aynı küçük detay atlanmasa bari.

YORUM YAZ