MENÜ

Neredeyse bitmiyordu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İki takımda bir final maçına özgü, yüzde yüz savunma anlayışı sahibiydi. Kalabalık tutulan orta alanlar, fizik gücü yüksek forvetlere karşı sıkı yakın markajlar, maçın büyük bölümünde iki takıma da ofansif düzende istedikleri atak şanslarını tanımadı. Mehmet Topuz maç boyu Kerem, Engin, Ergün üçgeninde tutsaktı. Kayserispor, sağ kanadındaki bu engellemeye karşılık atak yönünü sola hiç çevirmedi. Tolunay Kafkas’ın Cangele’ye tanıdığı özel bireysel özgürlük de işe yaramadı.
Ligdeki performansını ölçü alabileceğimiz bir Kayserispor yoktu sahada. Onun yerine Tolunay Kafkas’ın gerginliğini çokça sahaya yansıtan, tutuk bir ekip kimliği vardı. Maçın son bülümünde ancak karşı kaleye gitme şansı bulabildiler. Bu önemli pozisyonları da, kaleci Peric mükemmel önledi.
Gençlerbirliği ise özellikle sol kanadıyla üretim yapmaya çalışan taraftı. Mehmet Nas’ın sigortalığında, Kahe’nin de çalışkanlığı Başkent ekibini sahada daha pozitif kılan yönlerdi. Mehmet Çakır oyuna girdikten sonra pozisyon da buldular. Ama Çakır’ın bildiğimiz formundan uzak oluşu, bu pozisyonlarda da becerisini sergilemesine engel oldu. Penaltılar seansı, maça büyük heyecan kattı. Kayserispor sonunda çok istediği kupayı müzesine götürdü.

YORUM YAZ