MENÜ

Müthiş düello!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tartışmasız son yılların en heyecanlı, en tempolu maçlarından birini izledik. Oyunun skorunu belki iki takımın da savunmasının göbeğindeki bariz hatalar belirlemiş olsada, bir diğer yandan teknik direktör ve oyuncuların düşünce ve mücadele de sahnelenen oyunundan büyük keyif aldık.

İlk yarıda maçın kırılma noktası olabilecek pozisyonlarda başrolde Holosko vardı. Ama Slovak oyuncu kendisine gelen iki önemli fırsatı takımı adına tepti. Denizli geçen hafta şikayetçi olduğu orta alanına Tello’nun yanına Yusuf’u monte etmişti. Ama Beşiktaş yeri değişen Ekrem’in hücum çıkışlarını arar nitelikteydi. Üstelik Ekrem’in yeniden döndüğü sağ bek mevkiinde, karşılayıcı konumundaki yer tutuşlarıyla tedirgin etti defansını... Sivok’un çıkışı uyumlu Beşiktaş savunmasının düzenini bozdu. Aynı tipte iki sırtı dönük oyuncuya da 2 gol şansı tanıdı Siyah-Beyazlı savunma... Kaş’la Ekrem’inde rakiplerini döndürmemeleri gerekirdi. Denizli Tabata kozuyla oyunu dengeleyip öne geçti. Hatta Tello bitime yakın son pozisyonu kaçırmasa müthiş düelloyu Beşiktaş da kazanabilirdi. Ama galiba hakçası bu idi. İki takımdan biri yenilse yazık olacaktı. Skorda, oyundaki karşılıklı; iki rakibinde özverili mücadelesi ve verdikleri savunma boşluklarına göre gelişti.

Bu yüksek tempodaki maçı güzelleştiren 3. unsurda bizce genç hakem Özgür Yankaya idi. Maçın başından sonuna kadar soğukkanlılığını kaybetmeden adil bir yönetim gösterdi. Murat Erdoğan, Yekta, Keller Kasımpaşa’da, Tello ve Ferrari de Beşiktaş’ta geceye artı fazlalık katan oyuncular oldu.

YORUM YAZ