MENÜ

Kulübedeki silah!

Abone Ol Google News

Bobo’nun Gençlerbirliği karşısındaki golü, maç eksiği handikapının önüne geçmemeli. Sağlam, kulübede her zaman güçlü bir koz saklı tutulması gerektiğini unutmamalı.

Haberin Devamı

1 Kadrosuna bakıldığında Beşiktaş’ın şampiyonluk yolundaki rakiplerine oranla genç futbolculardan kurulu bir takım olduğu görülüyor. Kalan 9 maçtaki stresin altından kalkabilirler mi?
Genç oyuncularının tecrübesizlik faktöründen önce gelebilecek handikapları var Siyah-Beyazlılar’ın. Zirve yarışındaki rakipleriyle kıyaslandığında ne en çok golü atan, ne de en az gol yiyen bir istatistiğe sahipler. Ortalama bir takım görüntüsü... Savunma sorunları en fazla, orta alanı en kırılgan ekip Kartal. Bir de doğru düzgün bir istatistiğe soyunulursa, zirve yarışçıları içinde en çok basit top kaybı yapan ekibin Beşiktaş olduğu açığa çıkar ki, bu da bundan sonraki maratonda bu takımı etkileyecek en olumsuz yöndür.

2 Bobo, Gençlerbirliği çok iyi bir dönüş yaptı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Brezilyalı’ya yer açmak için kadroda nasıl bir değişiklik yapmalı?
Top rakipte iken en dirençsiz orta alan Beşiktaş’ta. Bu noktada biraz Galatasaray’la örtüşüyor. Tek ön libero, önlerinde daha hücumcul özellikli bir orta alan üçlüsü. Sağlam eğer şimdi Bobo’ya önündeki ilk Trabzon maçında yer açmak için Holosko’yu orta alanın sağına çekerse yanlış olur. Bobo’nun altın golü, onun maç eksiği handikapının önüne geçmemeli. Tabii ki bu üçlüyü maçın gidişatına göre birlikte oynatma inisiyatifini kullanabilir Sağlam. Ancak unutmamalı ki, kulübede her zaman güçlü bir koz saklı tutulmalı.

Haberin Devamı

3 Beşiktaş son dakikaya kadar maçı bırakmıyor, son saniyede bulduğu gollerle sahadan galibiyetle ayrılıyor. Bu sezon 8 puanı son anda elde ettiler. Kartal’ın bitime saniyeler kala kazandığı zaferlerde mücadele mi, yoksa şans mı ön planda?
Mücadele gücünün bir ürünü desek, tam doğru söylemiş sayılmayız. Zira 90 dakikanın bütününe yayılmış bir kazanma savaşı yok Beşiktaş’ta. Aksine skor avantajına ulaştığında daha çok bununla yetinen ve korumayı amaçlayan bir takım kimliği oluşuyor. Ne zaman ki avantaj elden gidiyor, bu kez de kaybetmeyi asla içine sindiremeyecek bir refleks ortaya çıkıyor. Genelde de maçın sonlarına sıkışan goller sonucu getirdiği için tesadüf ve şans faktörüne daha yakın bir oluşumdan bahsetmek daha doğru olur sanıyoruz. Ya da iyi niyet enerjisinin bir toplamı diyelim.

4 Bu sezon hep geriye düşüp, sonra kazanan Kara Kartal 4 maçtır bu geleneği bozdu. Skor üstünlüğünü maçın başına eline geçiren Siyah-Beyazlılar’da nispeten taşlar yerine oturdu denebilir mi?
Son dört maçın öncesinde, geriye düştükten sonra skoru çeviren bir Beşiktaş vardı. Stresle beslenen bir takım kimliği çiziyorlardı. Son maçlarda ise skor avantajına önce ulaşan bir Beşiktaş var. Ancak bu duruma ‘Taşlar oturdu’ demek, pek doğru bir yaklaşım olmaz. Skoru lehine çevirdiği halde, rakiplerini ilerleyen bölümlerde maça ortak eden taraf yine aynı takım... Dolayısıyla sıkıntılarını yine son dakika çözümleriyle ancak halledebilen kimlikte bir değişiklik yok. Aylar sonra ligin zirvesine kurulsa da ‘Beşiktaş’ta taşlar yerine oturdu’ demek için henüz çok erken...

Haberin Devamı
YORUM YAZ