MENÜ

Kendi yıldızını parlat

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yeniden hummalı transfer çalışmalarına girişen Beşiktaş, geride bıraktığı sezondaki yapısal yetersizliklerini umarız, doğru analiz etmiştir.
Eğer teknik direktör Ertuğrul Sağlam, tasarrufunu bir-iki bireysel mevkii geçiştirmesi yönünde kullanırsa, bu transferlerden de gerekli katkının sağlanacağı uzak ihtimaldir.
Dışarıdan bakıldığındaki durum şu;
Beşiktaş savunmasına ihtiyaç, orta alanına ise rekabet anlamında transfer gerekiyor. Delgado, Tello, Serdar Özkan’ın sezon içindeki kopuk kopuk performans kesitleri, gerçekte Beşiktaş’ın hangi bölgesini öncelikle istikrara kavuşturması gerektiğinin de altını çiziyor. Diğer yönden, Delgado gibi henüz yetenekleri bütüne yansımamış bir yıldız adayını tam anlamıyla verimli olmaya ulaştırmanın yolu da, orta alanın çok yönlü oyuncularla rekabete açılmasından geçiyor.
Ertuğrul Sağlam, geçen yıl savunmasının itibarlı oyuncuları yüzünden, üst düzey bir stoper transferine kapıyı kapatığını itiraf etmişti. Önümüzdeki sezona ait hedefi de; Delgado-Tello-Serdar Özkan zincirini bozmamak adına bir amaç taşıyorsa, Beşiktaş’ın kısıtlı kaynaklarının bir kez daha zarara uğratılmasına gerek yok.
Yetenekli kriterinden çok, mücadele devamlılığı bütün sezonu kapsayacak iki güçlü orta alan oyuncusu, aslında başka hiçbir takviye yapılmasa da Beşiktaş’ın tüm çehresini değiştirebilir. Ancak idealinde kariyerli ve kaliteli bir oyuncunun sadece savunmaya transferi zorunlu... Zira Beşiktaş defansının 3 yıldır bir düzen ve duruşa ihtiyacı var.
Onun ötesinde gerçekleştirilmesi düşünülen diğer transferlerin, tribünleri heyecanlandıracak türden arayışlar olması gereksiz. Eğer doğru bir strateji güdülerek Siyah-Beyazlı orta alan iki yönlü oynayabilecek bir birikime kavuşursa, Delgado ve potansiyel olarak Serdar Özkan ile Aydın Karabulut’la Beşiktaş, yıldız üretiminde, üstelik kendi kaynaklarından olmak üzere fazlasıyla tatmin olur.

YORUM YAZ