MENÜ

Kazanırken kaybedilenler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş adına, 3 puandan daha değerli olan kazanım Aydın Karabulut’un performansı olmalı. Ertuğrul Sağlam dahil kimsenin beklemediği Sivasspor’un ise hiç ihtimal vermediği iki yönlü oyundaki Karabulut faktörü, Beşiktaş’ın zirve yarışına devam kararındaki temel unsurdu.
Öncesinde hakkını vermemiz gereken sorumlu ise; Sağlam olabilir. Bu maçın, öncesindeki iki önemli sınavı, ofansif arsızlıktan dolayı kaybeden Sağlam’ın geçte olsa aklı başına gelmiş gibiydi. Ali Tandoğan-Cisse-Karabulut orta alanı, ofansif ve defansif dengeyi sağlıklı yürütecek en doğru üçlü seçimdi. Daha sonra kulübeden yapılan takviyeler de.
Beşiktaş’ın kağıt üzerinde tasarladıkları her ne kadar doğruları içerse de, Sivas’ın savunma zaaflarının da erkenden yakalanan iki farktaki payını ret edemeyiz. Tıpkı sonrasında konuk Siyah-Beyazlı ekibin daha farklı bir skora ulaşamamasını kendi ciddiyetsizliklerine bağlayacağımız gibi. Kazanırken fire verilebilir ama bu denli ahmakça kayıplarda olmaz. İki farklı önde ve tartışmasız oyunu forse eden bir takım, bu kadar mı kolay kart görmeli... Hele ki Bülent Uygun, ikinci yarıya tüm riskleri alıp başladıktan sonra, boşalan rakip alanlar bu kadar mı ciddiyetsiz, alt tarafı 3 doğru pastan yoksun kullanılır!.. Beşiktaş’ta baştan beri bir disiplin sorunu oluduğu açık. Dünkü maçtaki çarpıcı örnek Cisse.
İyi tarafından baktıklarımızda Holosko’yu unutmadık. Maça imzasını vuran isim olmasına rağmen mütevazice savunma görevini de üstlendi. Beşiktaş defansı da aralarında anlaşmış en iyi dörtlü olarak öne çıktı. Sadece Ertuğrul Sağlam, Cisse’yi kurtarmayı düşünürken onunla beraber İbrahim Kaş’ı da kaybetti. Zaten, iki haftayı üst üste oyuncu yitirmeden atlatsa, o da dişini kıracak belki.

YORUM YAZ