MENÜ

Kartal değişti mi?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Gelişini belgelemek adına mutlak bir farklılık bekliyorduk Denizli’den. Zaten aksi olsa, garip kaçardı.
Maç sonundaki demecinde, ilk radikal değişimi konusunda savunma düzenini bozmasına yönelik soruyu, “Sabit bir sistemimiz olmayacak” diye yanıtladı. Denizli, uzun süredir Süper Lig’i dışarıdan en kapsamlı etüt eden bir futbol adamı olarak Beşiktaş’a geldi. Anlaşılıyor ki, Beşiktaş’ı rakibe göre oynatacak. Bu onun tarzı... Zira karşı tarafı şaşırtmaktan çok haz alan bir teknik adam. Yalnız bu Beşiktaş’ın kadro yapısına uyar mı, orası biraz belirsiz.
Ertuğrul Sağlam’ın rotasyon adı altındaki tercih tasarrufları, Siyah-Beyazlı ekibin kafasını nasıl karıştırdıysa, Denizli’nin sistem oynamaları da benzer karmaşaya zemin hazırlar. Ankara’da ilk 15 dakika, bilemediniz yarım saatlik takım görüntüsü Mustafa Denizli’ye ait. Ancak geriye kalan bir saatlik dilimdeki görüntü, Denizli’ye yadigar kalan takım. Yani düzeltilmesi gereken ekip profili, ikinci bölümdeki... Zira skor olarak öne geçtiğinde sorunları ortaya çıkıyor Kara Kartal’ın. Bu durum da yumuşak bir orta alan yapısıyla ilintili. Rakip baskısı başladığında kolay sinen oyunculardan kurulu Kartal’ın orta alanı. Skor üstünlüğüne ulaştıktan sonra oyun kontrolünü ele geçirmeye yönelmek yerine, rakibi karşılamayı tercih eden bir anlayışa bürünüyorlar. Daha vahimi, böylesi bir baskı oluştuğunda bu bölgedeki oyuncular kabul edilemeyecek oranda top kaybına sürükleniyor.
İşte Mustafa Denizli kendisine miras kalan bu arızalı yapıyı düzeltmeye kafa yormalı. Hücum enstrümanlarını biraz daha parlatarak farklılık yaratmak, hatta bunu yaparken oturmuş kurgularla oynamak Siyah-Beyazlı ekibe ileri bir adım attırmaz.
Son olarak da, dikkatimizi çeken bir konuyu dile getirelim. Denizli’nin adım atışı ile bir anda altyapının kulübeden silinişi pek de hoş olmadı.

YORUM YAZ