MENÜ

Hareketliliğe doğru

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zamansız diye adlandırılan değişimler de, bazen işe yarayabilir. Mustafa Denizli’nin görgüsü yüksek bir kişilik olarak Beşiktaş’a yararları olacaktır.
Futbolcu kesiminin teknik direktörle mesafesi arkadaşlık boyutuna ulaştığında bu memlekette iş yürümez. En azından bu boyutuyla işveren ve işçi arasında Denizli çatısında doğru bir hiyerarşi kurulabilir.
Tabii ki Denizli’nin gelişinden çok, Sinan Engin’in gidişi hayırlı olmuştur. Bu kadar yıprandı ve kendisinin üstünden çok daha fazla yıprananın Beşiktaş olduğunu gördüğü halde buna son ana kadar aldırış etmeyen Engin’in, sonunda verdiği karar en isabetlisidir.
Mustafa Denizli’nin futbol felsefesine oldum olası çok sıcak bakmadığımı itiraf etmeliyim. Ne var ki, Beşiktaş kadrosunun tek sorunu taktiksel kavramla sınırlı değildi. Sağlam’ın bıraktığı takımda oyuncu bazında büyük çoğunluğun hatırı sayılır verim kaybına uğradığı gözlerden kaçmamalı. Mustafa Denizli yarısının performansını vasatın üzerine çıkardığında -ki en güçlü özelliğinin bu yönü olduğuna inanırım- Beşiktaş’ın çakılı kaldığı yavan oyun, yerini hareketliliğe bırakacaktır. Sonrasında buna paralel oyun formatları şekillenebilir.
Yalnız, Denizli’nin Galatasaray benzeri bir ofansif anlayışa başlangıçta yönelmemesini tavsiye ederim. Zira, en dikkat etmesi gereken konu, işbaşı yaptığı takımının 2-3 yıldır aşırı kırılgan yapısı.

YORUM YAZ