MENÜ

Hangi akla hizmet

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Cisse oynamayıp da, Beşiktaş yenilirse yangının çıkacağı belliydi. Çıktı da... Ama elektrik kontağından çıkan yangını, tüp patlaması olarak belirttik.
Neymiş? Koray Avcı’nın satılması büyük hataymış...
Koray devre sonunda sakatlanmıştı. Üç ay sahalardan uzak kalabileceği söylenmişti ve sözleşmesi de sezon sonunda bitiyordu. Nitekim Beşiktaş, Kayseri’de Cisse’siz bir 90 dakikaya çıktıktan 5 saat sonra Manisa, Galatasaray karşısındaydı. Yılmaz Vural’ın böylesi bir maçta Koray’ı oynatmayacak lüksü mü vardı? Kısaca, Koray Beşiktaş’ta kalsaydı bile, Kayseri’de olmayacaktı. Tıpkı, Serdar Kurtuluş’un yetişeceğinin umudu gibi... Koray’ın satılmasına öyle ya da böyle karar verilmişse, esas hata bu değil; o kararı verdikten sonra lig maratonunun zorluğunu gözeterek yerini bir başka oyuncuyla doldurmamaktır.
Zaten Beşiktaş’a yönelik hangi eleştiriyi yaparsak yapalım dönüp dolaşıp tek merkezde, tek tespitle bütünü aydınlatabiliriz. Bu kulüp idari ve teknik olarak ciddi yönetilmiyor. Kayserispor maçında sahadaki futbolcuların vurdumduymazlığı öne çıktı. Peki Ertuğrul Sağlam’ın böylesi zorlu bir deplasmanda Cisse’nin yerine Ricardinho’yu tercih etmesine diğer oyuncularının bakışı nasıl olabilirdi, hiç düşünen var mı?
Ya maç düdüğünün başlamasına ramak kala, Beşiktaş Başkanı’nın Mehmet Topuz’a 11 milyon Euro teklifini sunduğunu böbürlenerek teyit etmesine ne buyrulur?
Tabii ki oyuncular... Tello’nun sorumsuzluğu, İbrahim Kaş’ın devre biterken taç çizgisine yakın arkası dönük rakibine hiç gereği yokken yaptığı faul. Nereden bakarsanız bakın, toplayın çarpın, sonuç birimlerin işgüzarlığı.
Yeni transfer Gordon’u da Ankaraspor maçına sakladı herhalde Ertuğrul Sağlam. Ya da öncesinde her maç rakiplere birer asist yapan defans oyuncularının uyumunu bozar diye korktu! Oysa en azından Hırvat oyuncuya ilk 11’de stoperde yer verilip, İbrahim Kaş sağ beke çekilebilir, Ali Tandoğan da güçlü Kayseri orta alanına karşı savunmaya katkı olarak orta alanın sağında görevlendirilebilirdi. Sağlam, Ricardinho kartını çekti, Beşiktaş da ilk kez kaleye gidemeden paşa paşa bir 90 dakika seyretti. Sonuç olarak şunu söylememiz gerek; Ricardinho, Tello, Serdar Özkan, Delgado, Nobre ve Holosko kurgulu bir halka ile deplamanda Kayseri’ye karşı sonuç alacağını umması, Sağlam’ın teknik direktörlük notunu kolay kolay telafi edilmeyecek bir biçimde kırmıştır.

YORUM YAZ