MENÜ

Delgado varsa tek forvet...

Abone Ol Google News

1- Beşiktaş, Trabzonspor karşılaşmasında nasıl oynamalı?
Mustafa Denizli eğer Fenerbahçe-Trabzonspor maçının kasetlerini yeterince izlemişse, rakibi hakkında elde edebileceği tüm verileri de kaydetmiştir. Bu geceki oyunun stratejisini Denizli’nin orta sahayı şekillendireceği belirleyecektir. Yusuf veya Delgado’dan birisi ilk 11’de oynayacaksa tek forvet düzeni Beşiktaş’ın takım yapısı gözönüne alındığında daha yerinde bir karar olur. Bunun dışında Cisse-Sivok-Ernst’ten oluşacak üçlü bir orta alan da denenebilir. Tello,Bobo, Serdar Özkan, Delgado ve Yusuf’un içinde bulunduğu kümeden ne kadar az tercihlendirme yapılırsa, Beşiktaş’ın lehine gelişenler de bizce o denli fazla olur.

Haberin Devamı

2- Trabzonspor karşısında alınacak olası bir yenilgi, Kartal’ı nasıl etkiler?
Beşiktaş’ın kaybetmesi, aynı anda zirve yarışındaki rakibinin kazanması anlamı taşıyacağından tabii ki Kartal’ı çok olumsuz etkiler. 9 puana çıkacak bir fark, her ne kadar 14 haftası olan bir periyot için matematiksel olarak ‘kapanılabilir’ ihtimali taşısa da mağlubiyet halinde Beşiktaş’ın kimyası bozulur. Kovalama hırsı düşer. Üstelik birden fazla zirve adayı olduğundan, şampiyon alternatifleri içinde listenin sonuna eklenir.

Haberin Devamı

3- Delgado’nun dönüşü, Beşiktaş’ı olumlu yönde etkiler mi?
Delgado iki aydır ayağını topa değmiş değil. Şimdi böylesine önemli bir maç öncesinde koz olarak sunulmaya çalışılması, futbolun doğrularına aykırı. Yusuf’un iki ay süren sakatlık sonrasında devre arası çalışmalarına katılmasına rağmen oynatıldığında hazırlanamadığını görmüştük. Aynı durum Delgado için de geçerli. Bu oyuncuların doğmatik olarak fiziksel özelliklerinin yetersizliği en büyük handikapları... O yüzden beklentiler abartılmamalı, aksine riski düşünülmeli...

4- Skor kötü giderse, İnönü’nün atmosferi Beşiktaş için tersine dönebilir mi?
Beşiktaş taraftarının takımının yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen gösterdiği tahammül takdire şayandır... Bunu geçmiş yıllardaki başarısızlıklarla da birleştirirseniz, ne denli bir sabır sahibi olduklarını da anlarsınız. Ama Trabzonspor maçı bizce artık yolun sonu... Kartal’ın olası bir kaybı sonrasında önce Mustafa Denizli, arkasından da yönetimin hedef tahtası haline gelmesi kaçınılmaz olur.

YORUM YAZ