MENÜ

Bobo mu, Holosko mu?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tanıdığı özgürlükler kapsamına savunmanın topla öne çıkarak oyun kurmasını da dahil eden Denizli’nin bir detaya dikkat etmesi lazım. Aynı savunma aktörleri, top rakibe geçtiğinde en az iki oyuncuyla adam adama markaj uygulayacaksa bu anlayış yüksek risk taşır.

Zapotocny ve Sivok’un kesicilikte olduğu kadar oyun kurmada da becerili oluşu, kuşkusuz önemli bir avantaj. Fakat yörüngelerinde hareket etmek kaydı ile... Üç stoperli defans, hemen hemen her atağı karşılama aşamasında sağdan sola farklı noktalarda konuşlanacaksa, nihayet bu sezon güçlendi gözüyle bakılan savunmanın balansı bozulur ve Sivasspor’un attığı gole benzer bireysel hata içeren sayıların arkası gelir.

Denizli ikinci sınavını geride bıraktı. Gençlerbirliği ve Sivasspor maçlarının sonrasında kısa süreye rağmen Beşiktaş’ın filizlenen yeni profili şu mesajı veriyor: İlk yarı attı, attı... İkinci yarıya ne çıkarsa bahtına!
Kartal’ın hücuma çıkarken çok hevesli olduğu gözlerden kaçmıyor. Ne var ki, bu ofansif denemeler orta alanın forveti dikey gördüğü doğrultunun ezberinde gidiyor. Bu hücum anlayışı kenarlar devre dışı kalarak devam ederse, sonuç getirmeyen eylemler hevesi kırabilir. Serdar Kurtuluş kulvarını bu şekilde orta halli kullanacaksa, mevcuttaki tek alternatif Ali Tandoğan hazır hale getirilmeli.

Gelelim Holosko ve Bobo’ya... Yani Denizli’nin hâlâ beklentilere cevap vermeyen iki oyuncusuna. Holosko, Bobo’nun gölgesinde kaldığı izlenimini alınca bu sezona iyi başlayamadı. Zira Ertuğrul Sağlam onu kanatta kullanacağını açık açık deklare etmişti. Bobo bu takımın vazgeçilmezi olduğundan, bundan sonra da şüphe etmeyecekse Beşiktaş bu iki oyuncusundan da istediği verimi alamaz. Yok, Denizli eğer Holosko’ya, onu daha fonksiyonel kullanacağı yönünde koltuk çıkarsa baştan beri Bobo’nun bir fazlalık olduğu da daha rahat anlaşılacak.
Beşiktaş’ta ligin ilk yarısı sonunda belirli bir aşama kaydetmiş ise de, belki de devre arası takıma kazandırılması gereken takviye konusunda daha net bir seçim yapabilecek.

YORUM YAZ