MENÜ

Elveda Kobe

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Leyla´ mı yoksa Mecnun ´ mu ? Romeo ´ mu yoksa Juliet ´ mi daha çok sevdi bilmem ama tek bildiğim birsey varki kimse ondan çok sevmedi bu oyunu . Bugün onun sevgilisinden o ellerinin derisine işlemiş ´ Spalding ´ den ayrılma günü . Bugün son kez buluşucaklar Staples ´ ın parkesinde .

İkiside bakamayacak birbirinin yüzüne ama nafile ayrılık günü bugün . Konuşmak isteyecek onunla bogazı düğümlenecek cıkmayacak kelimeler bırakma , bırakma diyemeyecek beni . Kort ´ un her santimetresine düsürdüğü terinden , belalısı olduğu skorbord ´dan soyunma odasındaki buz kovasından , arabasını park eden vale ´den yıllardır selam verip geçtiği güvenliğinden , havlucusundan , masöründen , binlerce resmini çeken fotoğrafcısından , Kobe , Kobe , Kobe diye salonu inleten taraftarından , takım arkadaşından , hocasından ve üzerinde ´BRYANT ´ yazan soyunma dolabından artık ayrılma vakti . 20 yıldır olduğu gibi o yine saat 4 gibi Staples ´ a gelecek . Ve yine her zamanki gibi jilet gibi inecek arabasından . Binlerce flash patlayacak yürümeye başladığında yüzünde . Ama o karizmasını yine hiç bozmadan dimdik yüreyecek soyunma odasına doğru . Belki yanlız kalmak isteyecek biraz soyunma odasında son kez orada cünkü .

Aklına gelecek yaşadığı anılar , şampiyonluklar daha dün gibi işte tam burada şampanyayı patlaşmıştık diyecek Boston macından sonra . Acıları aklına gelecek işte o an yüzüne bir tebessüm inecek onlarada gülüp geçecek . Soyunma dolabına bakacak derin derin sonra . Cünkü 24 numaralı forma son kez bekliyor onu orada . Hemen yanı başında duran ayakkabıları ve beyaz kolluğu . Bu sefer çok ağır gelecek 24
numarasını üzerine geçirdiğinde . 24 numara beni bu akşam sakın üzerinden cıkarma diyecek onun kulağına . Ayakkabıları yalvaracak çok sıkı bagla bizi lutfen çok sıkı hiç çıkmayalım diyecekler ayağından . Beyaz kolluğu benide al unutma bu akşam diye gözlerinin içine bakacak .

O artık hazır son macına O artık hazır ´Spalding ´ e vedaya . Işıklar sönecek önce Staples ´ da ve son kez ismi anons edilecek 24 numara ´KOBE BRYANT ´ inleyecek yer gök Kobe , Kobe , Kobe diye .
Ve ben orda bir köşede bitmesin , gitmesin diye ağlıyor olacağım . Elveda bana mükemmel olmayı gösteren adam , elvada Siyah Mamba , lanet olsun 13 Nisan 2016 sana .


YORUM YAZ