MENÜ

Büyük düşün, büyük oyna Fikret Başkan

Abone Ol Google News

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda, Arsenal'a karşı son iki maçta 'Maksimum' oynadı. Hani arabanın gazına sonuna kadar basarsınız motor artık boğulur ya işte o 'Maksimum'.

Arsenal, Premier Ligi'n Forbes'un listesine göre, 942.9 milyon pound değeri ile ikinci pahalı takımı. Gunners'larin başında 1996 yılından beri görev yapan, Mösyö Wenger var. Bu sezon Barcelona'dan transferleri Sanchez takıma yeni bir hava getirmiş durumda.

Arsenal oynanan son iki maçta da Beşiktaş'a karşı zor anlar yaşadı, sonuçta turu geçmeyi bildiler, her iki maçta da 10 kişi kalarak.

Teknik olarak bahane çok, sebep çok, çünkü rakip Arsenal, ismi bile korkutuyordu kuralardan önce.

Geçtiğimiz sezon, Beşiktaş son haftalarda kıl payı ile ikinciliği Galatasaray'a kaptırdı ve direkt gidebileceği Şampiyonlar Ligi'ne eleme turlarından sonra girme hakkını aldı. Peki, Sayın Başkan Fikret Orman ve değerli yönetim kurulu üyeleri geçen sezondan ders almış mıydı? Koskoca bir hayır. Bahaneler hazır, yeni stat, borçlar, ayağını yorganına göre uzat politikası. İyi de Sayın Başkan en son şampiyonluk 2008-09 sezonunda yaşandı, o gün doğan çocuklar 6 yasından gün alacak, hala bir başarı yok.

Haberin Devamı

Senin taraftarın, camian artık başarı istiyor. Bahane üretmeyen, çıktığı zaman sahada ezen, hakem hatalarından bahsetmeyen, kupa kaldıran, Şampiyonlar Ligin'de destan yazan takım istiyor. Hakları, sonuna kadar hakları.

Haberin Devamı

Beşiktaş sezonu en erken açan takım oldu, iki tane hazırlık kampı geçirdi. Geçen sezonki kısır kadroya sadece 8 milyon Euro vererek Demba Ba'yı aldın. Demba Ba'yı aldın da hiç mi ne Bilic, ne yanındaki yöneticilerin sana demedi “Başkan bunun yanına kimleri alacağız, yeter mi bu adam tek başına?” diye. Kimse kimseyi kandırmasın Beşiktaş'a en az 3 tane daha Demba Ba düzeyinde kaliteli oyuncu lazım, Beşiktaş’ın Arsenal maçlarında sergilediği oyun bu takımın ibresindeki son nokta. Bu takım bu kadrosu ile ancak yine zar zor Türkiye liginde üçüncülüğe oynar. Büyük oyna başkan, korkma büyük oyna, yoksa sadece Beşiktaş'ın tarihinde üçüncülüklerin Başkanı olarak kalacaksın.

YORUM YAZ