MENÜ

Bilic'in Bal Yapmayan Arıları

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bilic, fiziksel kapasitesi ve oyun zekası yüksek oyunculardan kurulu Arsenal'i orta sahada kurduğu kompakt defansla ikinci bölgede durdurmayı ve Arsenal 'in hücum hattında özellikle yeni transferleri Alexis Sanchez'in yaratacağı kontra koşuları kesmeyi planlamıştı.

Olcay, Veli, Oguzhan, Necip, Pektemek ile kurulu orta saha, yaptığı baskı ile Arsenal'e alanı boş bırakmadı ve kolayca oyunu kontrol altına almamalarını sağladı. Fakat Beşiktaş'ın her top kapışından sonra kaptığı topları hücum olarak fazla iyi kullanamayışı özellikle, Necip, Veli, Olcay'ın gereksiz top kayıpları, gereksiz yan toplar yapmaları, top çalmak için harcadıkları enerjiyi çoğu zaman maç içerisinde boşa çıkardı.

Defansif olarak, Beşiktaş hala uzun sürecek olan lig ve olası Avrupa kupaları macerasına hala hazır değil, dün aksam Mesut Özil gibi bir oyuncusundan yoksun olan Arsenal zaman zaman Beşiktaş'a zor anlar yaşattı.

Beşiktaş eğer bu sezon lig ve Avrupa kupası yarısında var olmak istiyorsa kesinlikle, iyi bir libero, iyi bir on libero ve Demba Ba ile iyi bir ikili oluşturacak hızlı bir forvet oyuncusuna ihtiyacı var.

Necip, Veli, İsmail Köybaşı, bu futbolları ile Beşiktaş'ta bal yapamayan arılar olarak ancak yollarına devam ederler.
Olcay ve Oğuzhan eğer büyük takim futbolcusu olmak istiyorlarsa, fiziksel güçlerini arttırmaları şart. Özellikle yüksek top tekniği ve oyun zekasına sahip Oguzhan Arsenal maçında girdiği ikili mucadelerde çok fazla top kaybı yaşadı, kuvvet yoksa düşünce ayaklara yansımaz.

Beşiktaş'ta Arsenal maçında sahada en çok göze çarpan ve takıma büyük katkı sağlayan isimler, Demba Ba ve Pektemek oldu.

Demba Ba, futbolun bir forvet oyuncusu için fundamentalsini almış bir adam, toplu oyunda topsuz oyunda her zaman var. Maç içerisinde henüz daha başlama vuruşunda yaptığı gol denemesi bile sadece gol için odaklanmış bir oyuncu olduğunu gösteriyor.

Kesinlikle ikinci bölgeden ona ayak uyduracak ayaklar ve yanına onun kalitesinde bir forvet oyuncusu lazım Beşiktaş için.

Son sözde Pektemek için, Arsenal maçında elinden gelenin en iyisini yaptı, tek sorun Bilic hala Pektemek 'i nerde, hangi mevkide, ne amaçla kullanıyor bu belli değil, dün sahada 90 metrelik bir Pektemek vardı.

YORUM YAZ