MENÜ

Ya sabır ya kahır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray ne zaman rakibe maaile saldırdıysa, hep hüsrana uğramıştır. Hele karşısında ayağa paslarla çabuk çıkan bir rakip varsa, fark yemekten kurtulmuştur. Kırk yılın başında istediği sonucu almıştır belki, ama bu hafifletici bir neden değildir.
Gençlerbirliği maçı da benzer görüntülerle geçti. Daha birinciyi atmadan ikinci gol peşinde koşacak kadar aceleciydi yine takım. Daha atak olgunlaşmadan, top çevirip yerleşmiş rakip savunmanın dengesini bozmayı denemeden paldır küldür yapılan ortalar ve kalabalık savunma arasında eriyip gitmeler, tabii her zamanki gibi geriye dönememeler, eli belinde pozisyonları izlemeler sonrası nasıl bir sonuç çıkabilirdi ki ortaya!
Sıfıra inerek geriye kesilmiş bir tane orta yok. ‘Önünü boşaltarak’ uygun pozisyonda kaleye şut denemesi sıfır. İkiye birler deseniz hak getire. Duran top organizasyonu mu, o da ne! Ve hep doldur-boşalt, hep düzü beceremeden topuk fantezisi! Eeee, nereye kadar.
Asıl tehlike bundan sonra ligde kalan 4 maçtaki rakipler. Hepsi Gençlerbirliği ile benzer özelliklere sahip. İyi kapanan, ayağa paslarla hızlı hücum eden, boş alanlara adam kaçıran, ya çok koşup mücadele eden ya da becerili beyinlere fazlasıyla sahip ekipler; yani cümbür cemaat saldıran takımların belalıları olan İstanbul Büyükşehir Belediye, Fenerbahçe, Sivas ve Gençlerbirliği Oftaş. Bu maçlarda henüz birinciyi atmadan ikinci peşinde koşulmamalı! Ve o yemeden atılacak birinciye ulaşabilmek için de, gerekirse 90. dakikaya kadar sabredilmeli. Orta alanı kalabalık tutup, savunma güvenliğini bir an olsun elden bırakmamak gerekiyor.
Sezon başından bu yana yapılamayan, daha doğrusu düşünülmeyen bu organisyon kalan 4 maçta ne kadar sağlıklı uygulanabilir, orası bilinmez! Ancak artık, maçın özellikle ilk bölümlerinde kontrollü oynamayı becerebilmeli bu takım. Çok da kötümser olmaya gerek yok, çünkü son yıllarda takımını sürekli yalnız bırakan taraftarı geriye dönüş sinyalini verdi son iki maçta. Kalan 3 maçta taraftar, 2 maçta saha avantajına sahip Galatasaray biraz aklını kullanır, çokça da mücadele ederse, gelecek sezona ümit taşır. Aksi takdirde kaos kapıda!

YORUM YAZ