MENÜ

Terim'i seven öne çıksın!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın yeni sezondaki en büyük şansı, iki yumuşak karnı olan Karl Heinz Feldkamp ve Hakan Şükür’den kurtulmasıdır kuşkusuz. ‘Kurtulmak’ derken bu ikiliye hakaret etmiyorum, yanlış anlaşılmasın. Hatta kimin kimden kurtulduğu tartışılabilir. Ama eleştirilerin neredeyse tamamını oluşturan bu iki unsurun artık olmaması, takımın ve kulübü yönetenlerin tümü üzerindeki baskıyı önemli ölçüde azaltacaktır.
Takımına olan sevgisi ve hizmeti, ezeli rakibine duyduğu nefretle orantılı olanların saldırmak, yıpratmak, değersizleştirmek için bahanesi hiç eksilmez kuşkusuz. Onlar iflah olmaz birer zararlıdır ve bu düzende imhaları da çok zordur. Çünkü bağışıklık sistemleri o kadar güçlüdür ki, her değişime anında uyum sağlama gibi bir imkansızı başarabilmektedirler, ahbap-çavuş ilişkilerinden ötürü. Ama gerçek anlamdaki spor yazarında bile zaman zaman görülen sapmaların nedenlerinin ortadan kaldırılması bakımından önemlidir Kalli ve Hakan Şükür hamlesi. Artık en azından okunmaya ve izlenmeye değerlerin, belki sanal, ama kesinlikle subjektif ağırlıklı bu konulara sapmasının önüne geçilmiştir. Onların da artık bu konulara bulaşma mazeretleri ve endişeleri ortadan kalkmıştır.
Bunları birkaç hamleyle ya da el ele vererek aşmak mümkün mutlaka... Bir de ne kadar çabalasan da kaçamayacağın olaylar vardır ki, Fatih Terim vakası bunların başında gelmektedir. Yaptıkları ve söyledikleri bir yana, sadece jest ve mimikleri dahi, başlı başına tahrik unsurudur, ortalama bir vatansever için bile! Düşünebiliyor musunuz, bu ülkenin Milli Takımı’nı öyle bir sahipleniyor ki, bir yanda onu ve seçtiklerini destekleyenler, yani biat edenler var, diğer yanda ise ‘düşmanlar.’ Başka bir şans bırakmıyor insanlara... Eh, böyle olunca da bir anlık gaflet sonucu bazıları “Bu benim ülkemin değil, Terim’in takımı” derecesine umursamaz olabiliyor takımına da, futbola da karşı. En azından, 2000’de Galatasaray için sokaklara aktığı coşkuyu hissedemiyor, ‘yine haksız yere kendine yontacak birileri’ kaygısıyla!
Aslında bu vakanın geçmişini, daha ilk baştan yolununnasıl ve kimler tarafından temizlendiğini bilmeyenler kolayı seçip Terim’e kızıyor. Asıl kızılması gerekenler başkalarıdır! Çünkü o başkalarının işaret ettiği her ölümlü, ölümsüzlük iksirini içtiğine inanır bir süre sonra!

YORUM YAZ