MENÜ

Mümkünse iki alt kümeye!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray da ucundan kıyısından ya da köküne kadar bu işin içine girdi ya da çekildi ya... Birilerinde panik, birilerinde bir sevinç bir sevinç! Yahu bırakın araştırılsın, soruşturulsun, çomaklar sokulsun, pislikler ortaya çıksın. Panik niye, sevinç niye, ekstra tepki bunların tümü ki, iyi niyetten nasibini almamış türden hem de... ‘Ben pisim, sen de öyleşmişsin, ha ha ha’, ya da ‘Sen pissin ya, dengeyi sağlamak için, sana sus payı olsun diye bizi de bulaştırıyorlar bu işe’ gibisinden geyikler aldı başını gidiyor. Oysa en baştan konması gereken tavır belliydi, ‘Yapan belasını bulsun, benim dört elle sarıldığım futbolum temizlensin, ne gerekiyorsa yapılsın’ olmalıydı. Ama olmadı, futbolsever-taraftarlık, fanatik-taraftarlık karşısında bir kez daha suskun kaldı!
İşin en acıtan yanı ise, aramızdaki, yani bizden olan aklı başında bildiğimiz, hatta ‘akil adam’ diye nitelendirdiğimiz kişilerin bile, sözüm ona orta yolu bulma adına saçma sapan yaklaşımlarda bulunması. Neymiş efendim, şike ya da teşvik olayına bulaşanlar cezalandırılsın, kulüplere dokunulmasın. Yahu yapılan şike veya teşvik olayları, kişisel çıkar elde etmek için değil ki. O kulüplerin elde edeceği/ettiği dereceler için! Tabii yapıldıysa. Çünkü ortada hala kesin bir karar yok. Hatta iddianameden bile bihaberiz. Öyle ortaya çıkıp atıp tutanların da bildikleri, tel maşa misali!
O hale geldi ki durum, Aziz Yıldırım ve tutuklanan Fenerbahçe ile ilgili diğerleri bir kalemde siliniverdi. Bunu yapanlar da, dünün Aziz Yıldırım Fenerbahçesi’ne tapanları, bugünün ‘bağımsız’ Fenerbahçe sevdalıları! İki dakika durun ve düşünün, diyorum ben onlara. Hangi hakka hizmet ediyorsunuz önce. Tutukluluk söz konusu henüz, yargılanma ve mahkumiyet yok ortada. Bu, Fenerbahçe için de böyle, Galatasaray için de, diğerleri için de. Nasıl insanlarsınız siz, nasıl bir düzen bu. Hangi yaşam felsefesinin ürünüsünüz!
Bir başka savunma da, ‘Fenerbahçe’siz Süper Lig düşünülemez’ şeklinde. Galatasaray’sız düşünülüyordu ya sezonun son 4-5 haftasına kadar! Ya Galatasaray düşseydi, neden o zaman ligimizin marka değerinden ve ekonomik getirisinden söz etmediniz, dalga geçmekten zamanınız mı olmadı! İki yüzlülük bunun adı, başka bir şey değil.
Ben, tüm kopartılan yaygaraya, oluşturulmaya çalışılan zemine karşın adaletin yerini bulacağına inancımı korumak istiyorum bir vatandaş ve futbolsever olarak. Yani, varsa şike ya da teşvik, yapanın adı ne olursa olsun güle güle! Hatta mümkünse iki alt kümeye!

YORUM YAZ