MENÜ

Lincoln'ü atan zihniyet!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Siz hakemlerin beynini seminerlerde olsun, futbol programlarında olsun ‘Bu oyunun ana unsuru sizlersiniz’ diye yıkarsanız, onlar da osuruktan nem kapar hale gelir böyle! Bir gün çıkar yardımcının biri üzerime su sıçrattı diye artırır futbolcuyu, bir başka gün hakem ‘kaşının üstünde gözün var’ diye bir punduna getirip gıcık olduğuna yallah dışarı! Fasulye gibi kendini nimetten sayma olayı var ya, oraya doğru hızla gidiyoruz, hadi hayırlısı! Bir top toplayıcının, “Hakem amca, bu abi bana ‘bonitinho’ dedi” şikayeti ile Alex’in hem de Saracoğlu’ndaki hayati bir maçta atılacağı günü dört gözle bekliyorum şimdi!

Artık 11’e 11 futbol maçı izlemek haram oldu. Yıldız futbolcuları ise ancak ayda bir kez, o da beyefendilerin izin verdiği süre kadar izleyeceğiz anlaşılan! Kendilerinden başka ‘yıldız’ görmeye tahammülleri yok çünkü saha ve ekran ağalarının! On binlerce biletin, milyonlarca decoderın parasını, onların mastürbasyonunu izlemek için vermemiz isteniyor bizden yani!

İşin acı yanı, neredeyse hiçbir hakemin derdi güzel bir 90 dakikaya yardım etmek değil. Tamam, art niyetli değiller belki ama, aman birilerinin diline düşmeyim de, gerisinden bana ne havasında oldukları da aşikar! Kuralları ve yorumları herkes kendine yontuyor. Ne kadar kabadayı ve ‘futbol katili’ olurlarsa, o kadar delikanlı sayılıp prim kazanıyorlar. Örnekleri de zaten her akşam ekranlarda, belli ki onlara özeniyorlar!

Yakında Futbol Federasyonu basın toplantısı düzenleyip şöyle bir açıklama yaparsa şaşırmayın: “B Klasman hakemlerinden Erman Çakar, yıllık 2 milyon Euro karşılığında 3 yıllık sözleşme ile A Klasmana transfer edilmiştir. Kendisine ayrıca, emekliliğinde aynı maddi şartlara ilaveten yıllık 5 milyon Euro da prim ödenmesi karşılığında, TV’de yorumcu olarak hakemlere sallama garantisi verilmiştir. Maç başına 2 ikinci sarı karttan, 1 de direkt kırmızıdan olmak üzere 3 oyuncu atma ortalamasına sahip Erman Çakar, aynı zamanda maç başına 9 sarı kart gösteriyor. Hakemimiz, saha içinde 8 futbolcuya ‘Ne diyorsun lan sen dümbük’ çıkışıyla bu alanda da maç başı rekorunu elinden bulundurmaktadır! Ayşe Teyze ile de çok yakın bir ilişkisi vardır!”
Gidişat bu yönde... Birilerinin haberi olsun, birileri ise ayağını denk alsın!

YORUM YAZ