MENÜ

Karan'daki değişim

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın gençleşen kadrosu ve değişen oyun anlayışının olgunlaşması yolunda iki eksiği var. Aslında ikisi birbirine bağlantılı; istikrar ve psikolojik sıçrama!
Zaman zaman üst düzey mücadeleler veren Sarı-Kırmızılılar, özellikle ilk Leverkusen ve Saracoğlu’ndaki Fenerbahçe kupa maçlarında psikolojik sıçramayı gerçekleştirebilirdi, golsüzlük buna izin vermedi. Ama Ali Sami Yen’deki 2-1’lik galibiyetle ezeli rakibini kupanın dışına itmeleri, sonunda genç kadronun kendine olan güvenini bir kat artıracaktır. İşte Galatasaray, yarınki Beşiktaş maçına bu özgüvenle çıkacak ve gerçek kimliğini sahaya yansıtacaktır. Bu zincirleme bir gelişmedir. İnönü’den de alınacak bir galibiyet, skor ve mücadele yönünden istikrarın ilk adımları anlamını taşıyacaktır. Çünkü olayın psikolojik yönü çok önemlidir, hele kendini kanıtlamak isteyen böylesine genç ağırlıklı bir kadron varsa!
Lincoln’ün yarın cezası nedeniyle oynamayacak olması da Galatasaray için bir avantaj. Çünkü Sarı-Kırmızılılar sahada 10 kişiyle değil, 11 kişiyle mücadele edecek! Brezilyalı, beklentilerin yüzde 50’sine bile yaklaşmış olsaydı, tribünlerden de, sahadaki arkadaşlarından da ‘Hagi muamelesi’ görecekti. Ama bu güçsüzlük, umursamazlık ve yıldız böbürlenmesiyle bunu ondan beklemek hayalcilik olur.
Son haftalarda gözlenen bir başka önemli gelişme de, Ümit Karan’ın çizdiği santrfor değil de, forvet özellikli orta saha oyuncusu görüntüsü... Bu durum, Hakan Şükür’e hareket genişliği ve özgürlüğü sağlamakla kalmıyor, Ümit Karan’a da Milli Takım yolunu açıyor, dikkat! Yarınki derbinin kaderini orta sahalar belirleyecektir. Cisse’nin ve Lincoln’ün olmaması Galatasaray için avantaj. Kondisyonu yüksek iki ekibin buluşması, çekişmeli ve mücadeleci bir 90 dakikayı müjdeliyor. İş bitirici noktalarda Sarı-Kırmızılılar pozisyona girme açısından daha becerikli isimlere sahip. Ancak son vuruşlar için aynı şeyi söyleyebilmek çok zor. Ama zaten bu yıllardır süregelen bir sorunu değil mi Galatasaray’ın? Tüm rekorları elinde bulundurmasına karşın!

YORUM YAZ