MENÜ

Havada tuzak kokusu var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Spor camiasının hiçbir kesiminde bu yönde bir beklenti yokken Galatasaray’a verilen 1 maç seyircisiz oynama cezası sürpriz oldu! Bu karar büyük olasılıkla Tahkim’den dönecek. Ama ister dönsün ister dönmesin, Sarı-Kırmızılılar bu girişimi ‘şampiyonluk yarışındaki fikstür avantajlarını ortadan kaldırmaya’ yönelik atılmış bir adım olarak değerlendirecek, olay ‘öteki federasyon!’ ile ilişkilendirilecektir artık!
İşin düşünülmesi gereken en önemli yanı, bu ve benzeri gereksiz kaşımaların/zorlamaların Başkan Adnan Polat’ı şahinleştirmekten öteye bir sonuç vermeyeceğidir. Kritik bir döneme girilen ligimizin sağduyuya ihtiyacı olduğu şu dönemde böyle bir olayın kime yarar getireceği de ortadadır.
“Biz rakiplerimize de hep saygılı yaklaşacağız. Ama bunu hep söylüyorum, bize tokat atana asla öbür yanağımızı uzatmayacağız. Kavgaysa, kavgayı yapacağız” sözü, Sayın Polat’ı fena halde bağlamaktadır! İşte bu bağlayıcılıktır Polat’ı yeniden şahinleştirebilecek ve futbolumuzu daha da içinden çıkılmaz bir kaosa sürükleyebilecek olan, dikkat! Sayın Yıldırım Demirören zaten tetikte bekliyor patlamak için, öyle bir yapıya sahip çünkü. Mimik ve jestlerinden bu çok net görülebiliyor. Birileri bilerek mi kışkırtıyor acaba, demekten kendini alamıyor insan. Ve durduk yerde, kimsenin bir ceza beklentisi yokken nereden çıktı bu ceza gerçekten! Arkası gelecek mi? Cumartesi günkü derbiye ve sonrasında Beşiktaş’a gelebilecek cezaya dikkat!
Hepimiz iyi biliyoruz ki, Fenerbahçe ‘tansiyonu yüksek’ ortamlardaki maçları rakiplerine göre daha iyi oynuyor. Ve gelinen noktada Sarı-Lacivertliler’in, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor’la deplasman maçları söz konusu! Ortam ne kadar gerilirse, son dönemece girilen şampiyonluk yarışında Fenerbahçe avantajlı duruma gelecektir, en azından psikolojik yönden. Bu son gelişme, direkt olarak Fenerbahçe’ye yarışta bir avantaj sağlamaz, ama o zemini hazırlayacağı da bir gerçek. Bu nedenle, Beşiktaş ile Galatasaray’ın başarılı olabilmesi için, gergin ortamdan özellikle kaçınması gerekir, ne kadar kışkırtma olursa olsun hem de...

YORUM YAZ