MENÜ

Hasan Şaş'a ihtiyaç var

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray, kağıt üzerinde kolay gibi gözüken, ancak gerekli önlemlerin alınmaması halinde büyük sıkıntılar yaşayabileceği bir maça çıkıyor. Trabzonspor karşısında, iki takımın kanat oyuncularının göstereceği performans belirleyici olacaktır.
Trabzonspor’da bir Yattara gerçeği var. Topla buluştuğu anda, nefis bilek hareketleri ve süratiyle geçemeyeceği savunmacı yok gibi. Sıfıra kadar inmeyi zorlaması, takımı adına çok büyük artı puan. Çünkü sıfırdan geriye doğru çıkartılan her top, yüzde 90’lık gol pozisyonu anlamına gelir. Sarı-Kırmızılılar, bu cin gibi oyuncuya mutlaka önlem almalı ve kusursuz bir kademe anlayışı ile ona hareket alanı bırakmamalı. Aksi, felaket olur!
Galatasaray’ın eksik yönü de bu zaten... Rakip yarı sahadan şişirmelerle etkili olmak neredeyse olanaksız. Bu durum haftalardır belgeleniyor. İkinci topları kazanma enerjisi de, sezonun ilk haftalarındaki gibi değil her nedense! Sıfıra inmeyi düşünebilen bir Allah’ın kulu yok takımda. Bu özelliğe sahip tek isim Hasan Şaş... O nedenle, bu akşamki mücadelede Hasan Şaş oynarsa sonuçta etkili olur.
Lincoln’ün oynamaması, belki de ilk kez Cim Bom için handikap... Kalli’nin ayrılması, hemen ardından çıkılan ilk maçta galibiyeti getiren golü atması Brezilyalı’yı havaya sokmuştu. Bizler de, sezon başından beri belki de ilk kez gerçek Lincoln’ü izleme fırsatını yakalayacaktık, ama kısmet değilmiş!
Sarı-Kırmızılı ekip, 3 maçlık çok kritik bir döneme giriyor. Trabzonspor maçından sonra Fortis Türkiye Kupası’nda Gençlerbirliği ile oynanacak rövanş maçı var. Ardından da, ligin derli toplu ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediye ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda kapışacaklar. İki kulvarda da yoluna devam edebilmek için bu engellerin kayıpsız geçilmesi şart, bu herkesçe malum. Ardından zaten dananın kuyruğunun koyacağı Fenerbahçe sınavı gelecek. Bu nedenle Sarı-Kırmızılı taraftarlara büyük iş düşüyor. Son yıllarda derbiler dışında sürekli takımını yalnız bırakan taraftarlar artık kayıtsız şartsız tribünleri doldurmalı ve saha kapatmaya neden olacak davranışlardan ısrarla kaçınmalı.

YORUM YAZ