MENÜ

Galatasaray gerçeği!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tamam, Galatasaray bu sezon sadece 6-7 maçta futbol oyununa benzer bir görüntü çizdi. Takım, çoğu zaman biber gazı yemiş kalabalıklar gibi kaçışıp durdu saha içinde, ne yaptığını bilmez bir şekilde... Ama bugün ortaya çıkan bu tabloda kimsenin diğerinden az suçu yok.
Türkiye’nin en iyi iki stoperi ve forvetleri hâlâ bir arada değil mi... Milli Takıma göz kırpan gençler de yaşıyor... Fikstür avantajı derseniz, hakeza o da bir artı olarak duruyor. Üstelik, durmuş saat gibi de olsa, bu kadro çok üst perdeden çalabildiğini gösterdi geçmişte. En büyük rakibin Fenerbahçe’yle de Ali Sami Yen’de oynayacaksın. Eeee, daha ne?
‘Eee’si, sorun hep söylediğim gibi beyinde. Yani ne Lincoln bu görevi layıkıyla yapabiliyor, ne de takım içinden böyle bir isim üretiyor. Sezon başından beri sorun bu. Hatta Hagi’den bu yana kangren haline gelmiş büyük bir sorun bu.
Sorunun asıl tehlikeli boyutu ise beyinlerde! Fenerbahçe’nin son yıllarda gerçekleştirdiği ‘her alandaki gelişme’ o kadar gıpta edici ki, Sarı-Kırmızılılar’ı kahrediyor. Kimse inkâr etmesin, her alanda ezeli rakibinin tozunu yutmak ağrına gidiyor herkesin, küskünlük de bu yüzden. Ve herkes anlamsız bir bekleme halinde. Herkes başkasından bir şeyler bekliyor. Yönetim, gecekondu haline gelmiş Ali Sami Yen’in tıklım tıklım dolmasını istiyor. Fenerium’un yanında veresiye veren bakkal görünümündeki Galatasaray Store’un para basmasını arzuluyor... Taraftar yönetimin bir gün içinde tüm borçlardan kurtulmasını, yıldız üstüne yıldız transfer etmesini, stadı bir hafta içinde bitirmesini, kombineleri de bir tişört parasına satmasını bekliyor. Eee, böyle olunca da gelinen nokta bu oluyor. Kimse bırakın taşın altına elini sokmayı, üzerine düşeni bile yapmıyor. Sonra da ‘biz neden bu haldeyiz’ diye soruyor.
Bu kulübün üstüne ölü toprağı serpilmiş durumda. Görünen gerçek bu! Bugün için aşılması gereken en acil konu, kalan maçlarda bu takıma topyekun destek vermek. Gelecek sezona geçen yılki gibi 5 maçlık bir ceza mı miras olarak bırakılacak, Şampiyonlar Ligi’ne katılma ümidi mi, herkes kararını vermeli!

YORUM YAZ