MENÜ

Fener'i bırak...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray, ‘kariyer’ sahibi tek transfer olarak Kewell’ı renklerine kattı. Yeterli mi, kesinlikle hayır. Ben, hala ‘libero özelliği taşıyan bir kaleci, oyun kurma becerisi olan bir stoper ve Mevlüt tarzında bir forvet alınmalı’ görüşündeyim.
Cim Bom’un sezona başlarken en büyük artısı, geçen yıl temeli atılan genç ve yetenekli kadrosunun bir yıl tecrübe kazanmış olması ve aralarına aynı kalitede yenilerinin katılması. Bir de, geride bırakılan yılda ‘hesapta olmayan’ şampiyonluğun kazanılmış olması tabii. Bunun verdiği özgüven ve bir anlamda da ‘rahatlık’, futbolcuların ve yönetimin üzerinde stresi olabildiğince azaltacaktır.
Bu psikolojik üstünlük, taraftarlar arasında daha Güiza ve Kewell transferlerinde kendini açıkça göstermiştir. Fenerbahçeliler İspanya gol kralını ‘sıradan’ bir transfer olarak görürken, Galatasaraylılar ise, son 3 yılını neredeyse sakatlıklarla geçirmiş ve ne vereceği soru işareti olan Kewell’a ‘prens’ muamelesi yapıyor, rahatlığa bakar mısınız?
Özellikle son 3 yılın 2’sinde ezeli rakibe kaptırılan şampiyonluk, Fenerbahçeliler üzerinde derin travma yaratmıştır. Bunun etkilerini Aziz Yıldırım’ın her fırsatta pireyi deve yapan tavırlarından ve yazarlarının çaresizlik içindeki gel-gitlerinden, birbirlerine düşmelerinden gözlemleyebiliyoruz. Emre Belözoğlu’nun alınması da ters tepmiştir. Buna bir de Kalli’nin yaşı ile geçilen nice dalgadan sonra neredeyse onun yaşındaki Aragones ile anlaşma, mevkiinin en iyi ismi Aurelio’dan yenen sille ve Deivid’in sakatlığı da eklenince, düşünün Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu ruh ve beden halini! Bu nedenle, diğer 3 rakibinin pek çok yönden yerlerde süründüğü son 3 sezonu tek şampiyonlukla geçiren Fenerbahçe’nin, yeni sezonda 3 güçlenmiş ve bilenmiş rakiple başa çıkabilmesi, buradan bakınca çok zor görünüyor.
Galatasaray’ın en büyük rakibi, gözlerden uzakta, geçen yıldan bu yana bazı temeller atan, tabii en önemlisi de ‘birileriyle hala bazı hesapları olan Ersun Yanal’ yönetimindeki başarıya aç Trabzonspor olur. Beşiktaş mı? Herşey, yine her zamanki gibi taraftarına bağlı. Ama yönetimi, menaceri ve teknik kadrosuna güvenin olmadığını ben bile görebiliyorum! Geçen sezon yaşanan Sivas sürprizinin bir benzeri için ise, aradan en az 10 yıl geçmesi gerekiyor!

YORUM YAZ