MENÜ

Fener kışkırtması

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçeli yöneticilerin, Adnan Polat’a “Arda Turan’ı satmayı düşünürseniz biz talibiz” gibisinden ‘profesyonelce ve psikolojik temelli’ yaklaşımına şaşırmadım.
Bir takım, ezeli rakibinin simgesi haline gelmiş yıldızına, ‘hatta bir anlamda geleceğine’ talip olabiliyorsa, bu tamamen ‘ekonomi kaynaklı psikolojik bir hamledir’ başka bir şey değil. İki kulübün maddi olanakları arasındaki uçurumun açık bir kanıtıdır aynı zamanda. Böyle bir teklif olmuş veya yakıştırılmış, hiç önemli değil. İnsanların böyle bir olayı düşünmeye başlaması bile yeterlidir bir başına. Ve kesinlikle Fenerbahçe’nin cüreti olarak algılanmamalı Arda’yı alma girişimi ya da yakıştırması. Bu, dışarıdan bakıldığında Galatasaray’ın nasıl göründüğünün de belgesidir bir anlamda.
Yoksa Fenerbahçeli yöneticiler bilmiyor mu, Galatasaray’ın Arda’yı asla kendilerine satmayacağını... Satarlarsa kulübün başlarına yıkılacağını! Ama dedim ya, bu bir psikolojik saldırıdır. Yönetenler belki fazla etkilenmez bu gibi psikolojik oyunlardan, ama ya kitleler! Kombineleri de, resmi ürünleri de alan onlar değil mi sonuçta? Bir küsmeye görsünler, hele karamsarlığa kapılmasınlar. İşte o zaman tükeniştir her bakımdan! Özetle Fenerbahçe’yi yönetenlerin asıl amacı, Galatasaraylılar’ı psikolojik bakımdan dibe vurdurmaktır. Arda araç yani. Sonuçta hazmedemedikleri bir şampiyonluğun rövanşı söz konusu! Kazanma adına çalışmalara şimdiden ve her yönden başlamakta yarar var! Önce Emre hamlesi, ardından Arda... Hakan Şükür’ü alırlarsa da kimse şaşırmasın, sırf Galatasaray taraftarını ikiye bölme adına... Demedi demeyin sonra!
Onun için de yıllardır dilimde tüy bitti, “Ekonomik özgürlük olmadan hiç bir özgürlük olmaz. Şu borçları makul düzeye indirmeden bu kulüp geçmişteki görkemli anılarıyla avunur” diye... Radikal önlemler almayıp çareler üretmezseniz, tam aksine popülist uygulamalara devam ederseniz olacağı budur. Boşuna dememişler, ‘boş kalan aslan yatağında tilkiler kuyruk sallar’ diye... Galatasaray’ın bugünkü durumu da o hesap. Yakında Kuruçeşme’deki Ada’na da talip olurlar, hatta Riva’daki arsana inşaat yapıp gelirine ortak olurlar.

YORUM YAZ