MENÜ

Derbi sonrası daha önemli!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezonun bir ortalaması, bir özeti yaşanırsa, Fenerbahçe’nin istediğini alma adına daha avantajlı olduğu söylenebilirdi! Kanatları ve Alex, en büyük artıları. Duran top organizasyonundaki başarılarını da unutmamak gerekir. Geriye düşmüş ve riski göze alan ya da istediğini elde edebilmek için daha ilk dakikadan itibaren sabırsızca saldıran takımlara karşı hızlı ve akıllı hücum edebilme özellikleri, çoğu zor maçı kolaya dönüştürmelerini sağlıyor. Tabii tüm bunları, orta sahalarının rakibi kıskıvrak ele geçirmesine borçlular.
İstanbul Belediye maçından hemen önce, rakiplerin benzer özellikleri de dikkate alarak, ‘Galatasaray, kalan 4 maçta sabırlı olmalı, orta sahasını kalabalık tutmalı’ uyarısında bulunmuştum. Belediye maçında bu sezon bunu ilk kez uyguladılar ve kısmen başarılıydılar. İşte bu değişiklik, Fenerbahçe maçı öncesi dengeleri sarstı. İbre artık ‘bariz şekilde’ Fener’den yana görünmüyor. Çünkü çakılı forvetin biri yedek kulübesine çekilerek, orta sahaya takviye yapıldı. Yine aynı şekilde çıkacakları düşünülürse, Fenerbahçe orta sahasının ipleri eline alması bu kez kolay olmayacak. Ve tabii diğer artıları da bundan olumsuz etkilenecek.
‘Bu sezonki görüntü itibarıyla’ Galatasaray’ın Fenerbahçe karşısında yapabilecekleri (Derbi mucizeleri hariç) sınırlı. Rakibin oturmuş sistemine çomak sokmak, yumuşak karnına (Lugano-Edu) darbeler vurmak, sanki bir şeyler yapabilecekmiş görüntüsü çizip tedirgin etmek ve bu nedenle rakip kaleye Nonda, Lincoln ve Arda ile bıktırıcı, sinir bozucu dalışlar yapmak. Tüm bunların yanı sıra, bir de Lincoln faktörü var Galatasaray’ın... Bugüne kadar ortalıkta görünmeyen oyuncu, belki Brezilyalı bir yıldız olduğunu bu maçta hatırlar!
Ve son söz olarak, bu sezon ligde sıralamayı ikili averajlar belirleyecek gibi gözüküyor. Bu konuda da Sivasspor ve Beşiktaş’a üstünlük sağlayan, ilk maçta Galatasaray’ı da 2-0 yenen Fenerbahçe avantajlı. Galatasaray’ın kalan 3 maçta bu konuyu da çok dikkatli hesap etmesi gerekiyor. Herşeye hazırlıklı olmalı. Şampiyon bitireyim derken, UEFA, hatta Intertoto yollarına bile düşmek var!

YORUM YAZ