MENÜ

Ataryemezspor istemiyoruz!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Manisa maçı skordan çok, Galatasaray’ın oyunu açısından önemliydi. Çünkü bu takım, bu düzeyde 90 dakikalar çıkarmıştı geçmişte de... Ama derbinin ardından aynı görüntüyü sergileyebilecekler miydi? Yani istikrar yakalamaya doğru gidiş olacak mıydı, yoksa Kadıköy’deki ‘salt bir onur’ gösterisi miydi? Yeni oluşumun temel sorunu buydu çünkü; istikrar! Ne mutlu ki, Galatasaray ileriye doğru yol alıyor, ilkelerinden sapmadan hem de, bu belgelendi.
Bu yol alışlar düşe kalka olacaktır bundan sonra da... Yeniden yapılanmanın doğasında var bu çünkü. Her farklı galibiyette ‘Cim Bom bu işi bitirmiş’, beklenmeyen sonuçlar karşısında ‘Çekirge bu kez sıçrayamadı’ gel-gitleri, Galatasaray’ı açıklamaya yetmez!
Aynı 11’le bir maçta 4-4-2, diğerinde 4-6-0 oynayabilmeyi başarıyorlar artık. Hatta aynı maçın belli bölümlerinde bu geçişler gözlenebiliyor. Demek istediğim rakamlar değil, futbolcuların ayakları kadar beyinlerini de aynı hızla kullanmayı öğrenmesi! Daha doğrusu, beyin ile ayakların dengesi! Patronun yapılabilir istekleri, işçilerin de bunları yerine getirebilmek adına her şeylerini iyi niyetle vermeye çalışması. Yani bir ekip çalışması.
Manisa karşısında her bakımdan doyurucu bir 90 dakika sundu Cim Bom. Ama yine de ‘uyarı’ adı altında bazı olumsuzluklar ortaya kondu. Örneğin ‘yenen 3 gole de bakılması gerektiğini’ savunanlar oldu. Haklılar! Ama bu oyun tarzının böylesine riskleri olmuştur ve olacaktır da... Atılan 6 gol de bu tarzın bir sonucu değil mi peki!
Bir başka eleştiri de, Lincoln oyuna girince takımın zaafiyet gösterdiği yönünde... O da doğrudur. Ama Kalli’nin, üst düzeydeki bir kulvarda verilecek Leverkusen sınavını düşünerek, Lincoln ve Ayhan gibi iki önemli kozunun son durumlarını maç içinde görmek istemesi, bir teknik adam hatası olarak nitelendirilebilir mi! Üstelik maç, skor olarak da kopmuşsa! Özetle, Galatasaraylılar en mutlu anlarını ‘hücum futbolu’yla Avrupa semalarında yaşamıştır. Ataryemezspor bu kültüre temelden ters gelir! ‘1-0 olsun bizim olsun’, Galatasaray’dan uzak olsun!

YORUM YAZ