MENÜ

Aklınız neredeydi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aylardır ‘sakatlık bahane’ diyenler, sözüm size. Barış ile Mehmet Topal’a bir övgü bir övgü Hertha maçından sonra, hayrola, hidayete mi erdiniz? Kasım ayında alınmadı ya bunlar! Demek ki sakatlık önemliymiş, sorun da Skibbe değilmiş! Yıllardır Kemal Yıldırım’ı Küçük Yıldırım sananları anladık da, dünya futbolunu didik didik eden, nedense her örneklerini yabancı liglerin bir takımından, futbolcusundan verenlerin de aynı kulvarda yer alması garip. Demek ki farkları yok futbola ve hayata bakışlarında! Biri 50 kelimeyle götürüyor malı, diğeri 250, tek farkları buymuş meğer!
***
Dikkat ettiyseniz, Lincoln’ün topu sektirerek ilerlemesine takanlar da aynı kişiler, daha fazla şöhret ve para uğruna çevreyi sürekli kirletenler. Ve işin kötü yanı, her yanı onlar kaplamış durumda... Televizyonlar, gazeteler, dergiler, internet siteleri, ne yana dönerseniz bunlardan biriyle karşılaşıyorsunuz. Ve sürekli insanımıza bu düşünceleri aşılıyorlar, linç, tecavüz, hoşgörüsüzlük, kasvet, değerler erozyonu... Üstelik de özgürlük, çeşitlilik, ahlak adına yaptıklarını söylüyorlar bunları, utanmadan!
***
Galatasaray’da gidişat, Barış-Topal-Ayhan-Arda’ya doğru... Yani yüzde yüz yerli bir orta saha. Belki Arda’nın yerine Kewell. Acı ama gerçek, futbolun sadece bir yönünü oynamaya devam ederlerse, bu iki yıldız ancak birbirinin yedeği olur! İstikrar adına sadece sakatlık ve cezalar değiştirmeli bu dörtlüyü. Tabii bir de rotasyon.
***
‘Büyükler çok puan kaybedecek’ demiştim ya Fenerbahçe’yi de kastederek! Futbol anlayışlarına bakıldığında, artık Fenerbahçe’yi çıkartıp Trabzonspor’u koymak gerekir üç büyükler arasına. Çünkü Sarı-Lacivertli ekip, Şükrü Saracoğlu’nda bile kontratak futbolu oynamaya başladı, Sivas gibi, Kayseri gibi, Bursa gibi, Eskişehir gibi... Yani, vasatın üstü bir ekipten farkları kalmadı görüntüde, canı yanacaklar değil, can yakacaklar sınıfındalar artık!

YORUM YAZ