MENÜ

Adnan Polat ve Spartaküs!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligde sezonun bitimine 9 hafta kala 4 takımın da şampiyonluk şansı eşit. Hepsinin kendine göre bazı avantajları/dezavantajları var. Beşiktaş, en zor maçları önümüzdeki ilk 4 haftada oynarken, aynı süre içinde Galatasaray, ikinci bölümdekilere oranla daha kolay rakipler karşısına çıkacak. Fenerbahçe’nin de zorluk derecesi yüksek maç sayısı fazla. Sezonun sürpriz takımı Sivasspor ise, Fenerbahçe’nin yıprattığı takımlarla bir hafta sonra oynamanın avantajını iyi kullanıyor. Sakın kimse Sivas’ın başarısını küçümsediğimi sanmasın, sadece bir saptamada bulunmak istedim. Fenerbahçe sınavından çıkmış bir takım, ertesi hafta Sivas karşısına her zamankinden biraz daha yorgun, motivasyon bakımından daha kırılgan, (sakatlık ve cezalı oyuncular da cabası) olarak çıkıyor doğal olarak.
Haftalar ilerledikçe, Beşiktaş ile Sivasspor psikolojik yönden güçleniyor. Fenerbahçe, camia olarak ilk kez bu denli Avrupa’nın tadını aldı. Bu sarhoşluk hali, ister istemez lige yansıyacaktır. Ama nasıl, olumlu mu, olumsuz mu, şimdilik bilinmiyor.
Galatasaray’da ise saha içindeki istikrarsızlık en büyük handikap iken, şimdi buna bir de seçim süreci eklendi. Sarı-Kırmızılılar açısından seçim süreci, her ne kadar ilk bakışta bir dezavantaj gibi görünse de, sonuç itibariyle olumlu bir patlamaya da neden olabilir. En azından kısa süreli, yani takımı ve tribünleri sezon sonuna kadar ateşleyecek kadar! Bunun için de görünen tek adres, şu an itibariyle Adnan Polat. Sayın Polat, gerektiğinde halka inebilen yapısıyla tribünlerce tek geçiliyor. Onun kazanması, ‘salt görüntü bakımından bile olsa’, monşerlere karşı elde edilmiş bir zafer olarak nitelendirilecek. Ve Adnan Polat da, ‘Spartaküs’ payesine ulaşacak. Ancak şu unutulmamalı ki, kulübün üye profili ısrarla liseye dayandırıldığı sürece monşerler kaybetmez, sadece taktik gereği kaybetmiş gibi gözükür! Ya da uzun sürecek yeni bir liseli başkan dönemini garantiye almak için, kısa süreli alaylı başkana ‘Evet’ derler. Bu, hep böyle olmuştur. Umarım Adnan Polat’ın sonu Spartaküs’e benzemez!

YORUM YAZ