MENÜ

2000'i andıran transferler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Adnan Polat’la futbol kurmayları Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ ve Adnan Sezgin’in gerçekleştirdiği nokta transferler, 2000 zaferiyle sonuçlanan yolu andırıyor. Taffarel, Popescu, Hagi ve Hakan Şükür’den oluşan sağlam omurganın bir benzeri yeniden sahneye konuyor sanki.
Fernando Meira, bu amaç doğrultusunda atılmış önemli bir adım. 1.90’lık boyu, güçlü fiziği, hava topu hakimiyeti, geriden oyun kurma becerisi ve sakinliğiyle sadece savunma güvenliğine değil, hücuma da önemli katkılar sağlayacaktır. Üstelik bir lider. Boşuna ‘yeni Popescu’ yakıştırması yapılmadı yani. 1.91’lik Servet Çetin’le birlikte havadan kolay kolay geçit vermeyeceklerdir. Duran toplarda da rakibin korkulu rüyası olacak, Sarı-Kırmızılılar’a Hakan Şükür’ün yokluğunu aratmayacaktır!
Bu kadronun Hagi’si yok, Hagi’mtrakları var, Arda Turan gibi, Harry Kewell gibi, Cassio Lincoln gibi... Üçü bir Hagi eder ancak, bu bir gerçek. Ama ‘trak’ düzeyinde de kalsa, sakatlık ve ceza durumlarında bile sahadaki 11 hiçbir zaman Hagi’siz kalmayacak. Önemli olan bu.
2000’i yakalayabilme yolunda atılması gereken sadece iki adım kaldı. Biri Taffarel, diğeri Hakan Şükür! Uluslararası deneyimi fazla bir kaleci alınacağı, çalışmaların bu yönde yoğunlaşmasından net olarak anlaşılıyor.
Ya omurganın en ucu! Hakan Şükür tipinde forveti ara ki bulasın... Dünyada nesli tükendi çünkü. O zaman, alınırsa mecburen farklı özellikte forvet alınacak. Bu kadro ve geçen sezondan temeli atılmaya başlanan sistemin beklentisi, sürekli gezinen, topla barışık, süratli, aralara sızan, şut atan ve ‘arsızca’ rakibin üzerine giden bir forvet. Kewell bu rolü üstlenebilir mi, tartışılır. Çünkü son yıllarını sürekli sakatlıklarla boğuşarak geçirmiş. Nonda, geçen sezon zaman zaman bu yönde ışıklar saçsa da, devamlılık gösteremedi. En azından fizik olarak yeterli değildi. Ya Ümit Karan... Bakıldığında onun başaramayacağı hiçbir şey yokmuş gibi geliyor. Jeneriklik gollerini kimse küçümseyemez. Sadece ona özgü vuruşları ve gollerinin çok örneğini yaşattı hepimize. Ve geçen sezon Kalli, Ümit Karan’ı kanatlara çekme denemeleri yaptı, bundan da verim aldı. Polat ve kurmayları sadece kaleci alarak transferi kapatırsa, Ümit Karan bu görevi pekala başarıyla yerine getirir. Bakarsınız, gençlerden biri sürpriz yapar. Aslında hiç de sürpriz sayılmaz böyle bir gelişme. Göreceğiz.

YORUM YAZ