MENÜ

Yorulmadan finale

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, Torku Konyaspor ile eşleştiğinde ben de çok zorlanacağını düşünenlerdendim. Eşleşme belli olduğu dönemde Sarı-Lacivertliler gol yollarındaki sorunlarıyla, Konya ise müthiş savunmasıyla ön plana çıkıyordu. Ancak Pereira öyle kritik dönemde Alper-Nani-Volkan Şen-Van Persie dörtlüsüne döndü ki ortaya bambaşka bir Fenerbahçe çıktı.

Amir heyecana izin vermedi

İlk maçtaki 3-0’lık galibiyetin ardından dün akşamki karşılaşma tamamen formalite oldu iki takım açısından da. Bunun da etkisiyle karşılaşma temposuz başladı. 15. dakikada ofsaytta bulunan Amir, topa müdahale etmeyip yanındaki arkadaşının vurmasına izin verse belki maça heyecan gelebilirdi. Ancak Amir araya girince attığı gol ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı. 18. dakikada Mehmet Topal, 30. dakikada ise Ozan Tufan’ın ceza sahası dışından yaptığı denemeler sonuç getirmedi.

Fernandao maçı bitirdi

İkinci devre Fenerbahçe biraz tempoyu artırdı. 48. dakikada Volkan Şen yine bireysel yeteneklerini konuşturdu. Çalımlar ve Diego’yla ver-kaç yaparak ceza sahasına girip altı pasa ortaladı. Fernandao, fiziki avantajını kullanarak topa kafayı vurdu ve Konya’nın tur umutlarını tamamen bitirdi: 1-0. Bu dakikadan sonra Aykut Kocaman’ın öğrencileri tamamen oyundan düştü. 70. dakikada Fernandao, Alper Potuk’un yaptığı ortada rakibin elle müdahalesi sonucu kazanılan penaltıyı da gole çevirdi: 2-0.

Lig için de moral

Eminim Vitor Pereira bile Konyaspor eşleşmesinin bu kadar kolay geçmesini beklemiyordu. Her iki karşılaşmada da as oyuncularının çoğunu dinlendirmesine rağmen takımı rahat bir şekilde adını finale yazdırdı. Ligde şampiyonluk yarışının bu kadar kızıştığı dönemde, yarı finalde gelen farklı galibiyetler moral açısından da büyük kazanç oldu. Şimdi sıra bu seriyi sezon sonuna kadar sürdürüp, ligde zirveye çıkmaya geldi.

YORUM YAZ