MENÜ

Süper başladı, akıllıca bitirdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hava buz gibi, zemin daha önce çok az karşılaşılan suni çim. Üstelik yoğun yağmur nedeniyle top sürmek de neredeyse imkansız... Fenerbahçe için dün akşamki en büyük rakip, bu saydığım zorluklardı. Molde, gruptan çıkmayı garantilemiş, iki hafta önce Norveç Ligi’ni bitirmiş bir şekilde sahaya çıktı. Solskjaer as kadro ağırlıklı bir 11 tercih etse de 6 aydır oynamayan Gulbrandsen ve 18 yaşındaki Svendsen gibi iki sürpriz isme de şans verdi. Fenerbahçe, zorlu şartlara rağmen çok hızlı başladı. 1. dakikada Josef’in uzaktan sert şutunu kaleci Horvath son anda kornere çeldi. 3. dakikada Josef bu kez ortayı yapan isimdi, Ozan Tufan’ın gelişine vuruşu az farkla dışarı gitti. 9. dakikada Nani’nin kullandığı serbest vuruşta Horvath yine başarılıydı.

Svendsen direği vurdu

İlk 10 dakikada Fenerbahçe etkiliydi. Sonra Molde oyuna denge getirmeye başladı. 11. dakikada Hussain’in sert vuruşunu Fabiano çeldi. 39. dakikada Svendsen’in müthiş şutu ise üst direkten dışarı gitti. İlk yarıda iki takım da golü bulabilirdi. Zorlu koşullar, bu durumlara alışık olan Molde’li futbolcuları daha az etkiledi. Sarı-Lacivertli yıldızlar ise istediklerini yapma konusunda oldukça zorlandı. Özellikle yerden atılan paslar ve top sürerken basit kayıplar yaptılar.

Kral sahneye çıktı

Pereira’nın Fernandao’yu oynatıp, Van Persie’yi kulübede oturtması kağıt üzerinde doğru bir tercihti. Ancak Brezilyalı oyuncu istediği topları alamadı, aldıklarını iyi kullanamadı. Taa ki 68. dakikaya kadar. Fenerbahçe’nin Avrupa’daki gol makinesi, Alper Potuk’un müthiş ortasına arka direkte çok iyi yükseldi ve kafayla topu ağlara gönderdi: 0-1.

Ozan noktayı koydu

Fenerbahçe, golden sonra biraz da kondisyon sorunu nedeniyle vites düşürdü. 73. dakikada Elyounoussi’nin ceza sahası içinden sert şutunu direk dibinden Fabiano çeldi. Bu pozisyondan sonra Molde’nin de temposu düştü. Maça çok iyi başlayan Sarı-Lacivertliler, kapanışı da akıllıca yaptı. Son bölümde akıllıca oynadılar, oyunu kontrol ettiler. 84. dakikada da Ozan Tufan takımını rahatlatan golü attı. Volkan Şen’in pasında Fernandao’dan önce kaleci Horvath müdahale etti, seken topu Ozan boş filelere gönderdi: 0-2. 90+2. dakikada yerdeki Alper’in kasığına basan Rindaroy, kırmızı kart gördü. Molde’den rövanşı alan Fenerbahçe’ye son Celtic maçında beraberlik bile, üst tur için yeterli olacak.

YORUM YAZ