MENÜ

Sorun rol karmaşası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mathieu Valbuena transfer edildiğinde, Aykut Kocaman’ın adeta bir rüyası gerçekleşmişti. Fransız oyuncu beklendiği gibi ilk haftalarda takımın vazgeçilmeziydi. Ancak son dönemde sık sık kenara gelmeye başladı. Aykut Kocaman’ın Kayserispor maçında skor 3-2’yken yaptığı Valbuena-Alper değişikliği ise geceye damga vurdu. Sumudica, “Valbuena kalsa yenilirdik” dedi. Kocaman’ın son dönemde Valbuena’yı 90 dakika sahada tutmamasının en önemli sebebi yaptığı top kayıpları. Kayseri maçında ise rakibin onun kanadından akın üretmesi.

Dirar’ın rakamları daha kötü

Fransız futbolcunun pozisyonu sol kanat. Ancak onu sık sık ortada ve sağ kanatta görüyoruz. Topu ayağına alan Fenerbahçeli, direkt Valbuena’yı arıyor. Oyun kurucu rolü normalde Giuliano’nun. Ama Brezilyalı futbolcu 90 dakika sahada kalırken sadece 43 kez topla buluşabilmiş. 82 dakika oynayan Valbuena’da ise bu rakam 74! Fransız oyuncunun dikkat çeken diğer istatistikleri ise 3 top kapmayla bu alanda takımının en iyisi olması ve tam 17 ikili mücadeleye girip bunların 11’ini kazanması. Örneğin Kocaman’ın çok beğendiği Dirar 51 pas denemesinin 16’sını rakibe yollamış, 3 ortasının hiçbirinde isabet sağlamamış, 2 şutu da dışarı gitmiş.

Forvet arkasına geçebilir

33 yaşına gelmiş bir oyuncunun sahada bu kadar efor sarf edip, beklenenden fazla top kaybı yaşaması anormal değil. Eğer Valbuena, kafasına göre böyle bir rol üstlendiyse, taktiğin dışına çıkıyorsa, Aykut hoca haklı. Bu gerekçeyle öğrencisini yedek bile bırakabilir. Ancak tecrübeli futbolcuya bu görevi hocası verdiyse, oyunu onun üzerinden kurmak ana plansa, o zaman Aykut Kocaman’ın şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekli. Belki de Valbuena’yı forvet arkasında serbest oynatıp solda Aatif ya da Alper’i denemek, yeni bir çözüm olabilir.

YORUM YAZ