MENÜ

Son 20 dakikaya dikkat

Abone Ol Google News

Fenerbahçe için ilk maçta alınan 1-0’lık galibiyet şüphesiz çok değerli. Ancak ortaya koyulan futbolun hakkı, daha farklı bir skorla kazanmaktı. Zenit cephesi için deplasmanda gelen yenilgi sürpriz değil. Bu sezon Avrupa’da dış sahada hiç kazanamadılar. Ancak Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda ilk maçında Dinamo Minsk’e 4-0 kaybetseler de rövanşın normal süresini aynı skorla kazanıp, uzatmalar sonunda sahadan 8-1’lik sonuçla ayrılmayı bildiler.

Haberin Devamı

Maçtan kopmuyorlar

Zenit’in bu akşamki mücadeleye hızlı başlaması muhtemel. Ancak Ruslar’ın asıl tehlikeli oldukları bölüm, karşılaşmaların son 20 dakikaları. Zenit yüksek bir fizik gücüne ve kondisyona sahip. Bunun avantajlarını da sonuna kadar kullanıyorlar ve maçtan kopmuyorlar. Ligde maçların son 20 dakikalarında 10, Avrupa Ligi’nde ise tam 11 gol attılar. 8-1’lik Dinamo Minsk galibiyetinde 3 gol son 24 dakikada, 4 gol ise 30 dakikalık uzatma bölümünde geldi.

Son bölümde düşüyoruz

Sarı-Lacivertliler için ise son 20 dakikalık bölüm, en zorlanılan zaman dilimi. Özellikle Ersun Yanal göreve geldikten sonra ilk yarıda müthiş bir baskıyla oynayan Fenerbahçe, son bölümlerde oyundan düşüyor. Ligde Erzurum (90+3), Bursa (90+2) ve Kayseri (87) maçlarında goller bu süreçte yendi. Kupadaki Ümraniye maçlarında da 82 ve 89. dakikalarda yenen gollerle mağlup olundu.

Haberin Devamı

Hızlı, dinamik hücum

Durum böyleyken, Fenerbahçe açısından ilk yarıda skor avantajını yakalamaya çalışmak önemli. Moses, Ayew ve Alper gibi hızlı ve dinamik oyuncularla hücum hattını oluşturup, ağır ve önde oynamaya çalışacak Zenit savunmasına sorun yaşatılabilir. İşler istendği gibi giderse, maçın son bölümünde Neustadter’le savunma 5’lenip, önlem alınabilir. İlk 11’de Slimani ya da Frey tercihi ise tur biletini Ruslar’a hediye etmek anlamına gelebilir.

YORUM YAZ