MENÜ

Sezona damga vurur

Abone Ol Google News

Andre Ayew hızı, fizik gücü ve bitiricilikteki başarısıyla komple bir hücum oyuncusu. Maçlardan sonra ısı haritasına bakarsanız, rakip yarı alanda basmadık yer bırakmadığını görürsünüz. Hamstring (kas hastalığı) sakatlığı sık tekrarlamazsa, bu sezon onu çok konuşuruz.

Haberin Devamı

Babası ve amcası futbolcu olan Ayew, neredeyse yürümeye başladığı andan itibaren topla haşır neşir oldu. Aslında bu sadece ona özel bir durum değil. Kardeşleri İbrahim ve Jordan da aynı şekilde büyüdü ve hepsi futbolcu oldu. Andre, kardeşi Jordan’la Marsilya’nın ardından geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Swansea’de birlikte oynadı.

4 istikrarlı sezon

Marsilya altyapısından yetişen Andre Ayew, çeşitli takımlara kiralandıktan sonra 2010-11 sezonuyla birlikte Mavi-Beyazlılar’da şans bulmaya başladı. Büyük bölümü sol kanatta, zaman zaman da orta sahanın ortasında oynadığı ilk sezonunu 51 resmi maçta 13 gol ve 6 asistle tamamlayınca dikkatleri üzerine çekti. Burada geçirdiği 4 istikrarlı sezonun ve 209 maçta kaydettiği 60 golün ardından 2015-16’da Swansea formasıyla Premier Lig’e geçiş yaptı.

Haberin Devamı

Hücumda her yer onun

Premier Lig’deki ilk yılında fizik gücü, hırsı, hızı ve bitiriciliğiyle adından söz ettirdi. 2015-16 sezonunu 34 lig maçında attığı 12 gol ve yaptığı 5 asistle tamamladı.

Swansea’de çok yönlü bir oyuncuya dönüştü. Özellikle güçlü fiziği ve mücadeleci yapısı, hocalarının onu joker olarak kullanmasındaki en önemli etkenlerdi. Zaten maçlardaki ısı haritasına bakıldığında, rakip yarı sahada basmadık yer bırakmadığı görülüyor.

Sakatlık kötü etkiledi

İlk sezonunun ardından 25 milyon Euro’ya West Ham’ın yolunu tuttu. Ancak daha sezon başlamadan yaşadığı sakatlık, kendisini olumsuz etkiledi.

1.5 sezonun ardından, geçen sezonun devre arasında, zor durumdaki Swansea’ye geri döndü. Kardeşi Jordan’la birlikte ileri uçta oynadı ama skor üretemedi ve takımının ligden düşmesine engel olamadı.

Kadıköy’ü çok sevecek

Kariyerinin en iyi dönemini geçirdiği Marsilya’da tribünlerin, performansında etkisi büyüktü. Fenerbahçe’de benzer bir atmosferde oynayacak ve bunun, Ayew’i ateşleyeceğine şüphe yok.

Forvet yokluğunda ilk etapta ileri uçta oynayabilir. Sonrasında Cocu’nun 4-3-3’ünde çok ihtiyaç duyduğu skorer kanat oyuncusu Ayew olacak.

Kendisiyle ilgili şüpheyle yaklaşılacak tek şey, bacağın üst bölümünde bulunan hamstring kaslarından yaşadığı sakatlıklar. Eğer bu sorunu fazla yaşamazsa, Fenerbahçe’de sezona damga vuran isimlerin başında geleceğine şüphem yok.

YORUM YAZ