MENÜ

Seri için tam zamanı

Abone Ol Google News

Trabzonspor zaferi, Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışında pes etmeyeceğini gösterdi. Şimdi, bunu ne kadar çok istediklerini kanıtlama zamanı. Antalya maçıyla başlayacak olan periyot, galibiyet serisi için önemli bir fırsat.

Haberin Devamı

Sarı-Lacivertliler, Göztepe yenilgisi sonrası radikal sayılacak kararlar aldı. Caner Erkin’in kadro dışı bırakılması, Trabzon’da Ozan Tufan’ın yedek kalması gibi... Ligin en formda takımlarından Trabzonspor’u deplasmanda yenmek, şampiyonluk yarışında pes edilmeyeceği mesajı açısından çok önemli. Ancak bundan sonra yakalanacak bir galibiyet serisi, bunu anlamlı kılacak.

11 maçtır kaybetmiyorlar

Fenerbahçe, Trabzon’da belki 1-0 kazandı ama sergilenen futbol, son haftaların en iyisiydi. Zaten bu performans, taraftarın şampiyonluk umutlarının yeşermesinde en az galibiyet kadar önemli oldu. Sarı-Lacivertliler, Beşiktaş derbisine kadar kağıt üzerinde kolay görünen 3 maça çıkacak. Bunların en zoru ise son 11 lig maçını kaybetmeyen Antalyaspor’a karşı bugün oynanacak mücadele. Ersun Yanal, Akdeniz ekibini gerçek bir savunma takımına dönüştürdü. Kaybedilmeyen 11 karşılaşmanın 6’sında gol bile yemediler.

Haberin Devamı

Bireysel yetenek gerekebilir

Sezonun ilk yarısında deplasmanda oynanan Antalya maçında galibiyet için Diego Perotti’nin kişisel becerisiyle kazandığı penaltıya ihtiyaç duyulmuştu. Kırmızı-Beyazlılar şu anda çok daha iyi savunma yapıyor. Sarı-Lacivertliler, bu akşam da yetenekli hücum oyuncularından bir ya da birkaçının bireysel çabalarına ihtiyaç duyabilir. Öyle ya da böyle Fenerbahçe’nin, Beşiktaş derbisine kadar oynayacağı Antalyaspor, Konyaspor (d) ve Gençlerbirliği maçlarını kazanması şart.

YORUM YAZ