MENÜ

Seç seçebilirsen

Abone Ol Google News

Fenerbahçe, bu sezon, son yıllardaki en geniş kadroyla mücadele ediyor. Bu durum Ersun Yanal’ın elini güçlendirse de sakatlıklar ve oyuncuların değişken form durumlarının başarılı çalıştırıcıyı zorladığı da bir gerçek. Galatasaray önünde seçim yapmak ise çok daha sıkıntılı.

Haberin Devamı

Serdar formanın peşinde

Zanka, Rami, Serdar, Jailson, Sadık hatta Gustavo... Stoperde aday çok ancak bu isimlerin form durumları soru işareti. Rami, şansını iyi kullanamadı. Cumartesi günü sahada olması imkansıza yakın. Zanka ve Jailson ikilisi şimdilik ön plana çıksa da derbi tecrübesi yüksek olan Serdar Aziz de formanın peşinde.

Moses var ama...

Seçim yapmanın zor olduğu bölge sadece stoper değil. Garry Rodrigues’in sakatlığı da tüm planları alt üst etti. Ersun Yanal’ın elinde Rodrigues’in tarzına benzer başka biri isim yok. 28 yaşındaki futbolcuya stil olarak en yakın oyuncu Victor Moses ancak o da ilk haftadan beri sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Maç eksiği olsa da Moses’ı sağda, Deniz Türüç’ü ise solda oynatmak bir seçenek.

Haberin Devamı

‘Solda Tolga’ mantıklı

Gerçekçi senaryo ise Ankaragücü maçının belli bölümünde uygulanan, Tolga Ciğerci’nin sola geçtiği plan. Aslan’a karşı orta sahanın ortasında Emre ile Gustavo’nun oynaması bekleniyor. Bu ikili topa sahipken seviye atlatsa da top rakipteyken zayıf kalabilir. Eğer solda Tolga tercih edilirse, top Galatasaray’a geçince 27 yaşındaki oyuncu ortaya kayıp burayı üçleyerek daha dirençli hale getirebilir. Onun boşalttığı alanı ise Kruse doldurabilir. Tolga Ciğerci, Galatasaray’daki en formda döneminde solda oynamıştı.

Zajc sürprizi

Kruse’nin direkt sol kanat olarak başlaması ihtimal dahilinde olsa da Alman yıldızı alışmadığı bir yerde oynatmak formunu etkileyebilir. Diğer yandan Zajc’ın sağ kanatta kullanılıp Deniz’in sola çekilmesi de olası. Ersun Yanal, hafta boyunca denemeler yapıp Aslan’ı yıkacak 11’i bulmaya çalışacak.

YORUM YAZ