MENÜ

Şampiyonluk için beceri şart

Abone Ol Google News

Bir takımın son iki deplasman maçında tam 40 şut denemesi yapması, hücum konusunda çok başarılı olduğunu gösterir. Ancak bu kadar şuttan 1 gol bile çıkmaması, sadece şanssızlıkla açıklanamayacak bir sorun. Fenerbahçe, ligde 12 maçta 21 gol attı ama bunların 10’u, Gazişehir (5) ve Konya (5) maçlarında geldi. Kalan 10 karşılaşmada 11 kez ağlar sarsıldı ki şampiyonluk isteyen bir takım için bu rakam çok çok düşük. Ersun Yanal, hafta boyunca hücum organizasyonları ve son vuruş çalışmaları yaptırdı. Kruse ve Muriç gibi takımın en önemli iki hücum silahının dönecek olması da büyük avantaj. Ancak rakip de ligin hücumda sorunlu ama savunma ve kaleci (Beto) performansı yüksek takımlarından Göztepe.

Haberin Devamı

Göztepe form yakaladı

İzmir ekibi, İlhan Palut’un başa geçmesinin ardından ligin flaş takımlarından Yeni Malatya ile berabere kaldı, Alanya’yı deplasmanda yendi. Sarı-Kırmızılılar, müthiş taraftarı önünde Fenerbahçe’yi de yenerek üst sıralara tırmanmaya kararlı. Şampiyonluk, deplasmanda toplanan puanlardan geçiyor ve Fenerbahçe bu konuda şu ana kadar iyi değildi. İlk yarıyı zirvede bitirme hedefi için İzmir’den galibiyetle dönmek önemli.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Max Kruse oynadığı dönemde eleştiri alıyordu ancak takım için ne kadar önemli olduğu, sakatlığında ortaya çıktı. Onun yokluğunda hücum organizasyonları aksadı, Emre’ye daha fazla yük bindi. Muriç zaten takımın vazgeçilmezi. Bugün tüm gözler bu ikilide olacak.

Bu istatistiğe dikkat

Dış sahada zorlanan Fenerbahçe, son yıllarda en çok sorun yaşadığı deplasmanlardan birine çıkıyor. Kanarya, Göztepe’ye konuk olduğu son 8 mücadelede sadece 1 kez kazanabildi. 4 maç beraberlikle sonuçlandı, İzmir ekibi 3 galibiyet aldı.

Kısa mesaj

Ligin en çok topa sahip olan (%64), en çok isabetli pas atan (%85), en fazla isabetli şut çeken (74) takımı Fenerbahçe. Ancak şampiyonluk için bunları sonuca yansıtmak önemli. Sarı-Lacivertliler’in ‘şampiyon gibi sonuç alma’ zamanı çoktan geldi.

YORUM YAZ