MENÜ

Saf yetenek, sıfır disiplin!

Abone Ol Google News

U17 takımında 25 maçta 44 gol, 18 yaşındayken biçilen 50 milyon Euro’luk değer...Donis Avdijaj’ın genç takım kariyeri, neredeyse Messi, Neymar gibi yıldızlarınki kadar heyecan vericiydi.

Haberin Devamı

Ülkemizde de örneğine çok rastladığımız gibi, profesyonelliğe adım atınca büyük hayal kırıklığı yaşattı. Disiplinsiz oluşu, gece hayatı ve bencilliği; yeteneklerinin önüne geçti.

Willem’de ocak ayında Juventus ve Arsenal’in radarındayken, martta sözleşmesi feshedilen Avdijaj, Ünal Karaman’ın teknik direktörlük kariyerindeki en büyük meydan okuma olabilir.

Donis Avdijaj; Almanya’nın Osnabrück şehrinde Arnavut ve Kosovalı bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Atter ve Osnabrück’ün ardından 2011’de, 15 yaşındayken Schalke altyapısına girdi. Kısa sürede, dünyaca ünlü bir yıldızın yeteneklerine sahip olduğu anlaşıldı. U17’de bir sezonda 25 maçta 44 gol, toplamda 53 maçta 59 golle dikkatleri üzerine çekti. 2015’te Liverpool’un talip olmasının ardından Schalke, sözleşmesine ‘50 milyon Euro’ya serbest kalır’ maddesi koydu.

Haberin Devamı

Kafasını kullanamadı!

Forvette, sol kanatta ve forvet arkasında görev yapabilen Avdijaj’dan büyük patlama beklense de bunu hiçbir zaman gerçekleştiremedi. Dönemin Schalke Genel Menaceri Horst Heldt’in korktuğu başına geldi. “Yetenek asla yetmez, Avdijaj kafasını da kullanmalı” demişti Heldt. Kosovalı yıldız Schalke’de gollerinden çok yaptığı trafik kazası, tepki çeken açıklamalarıyla konuşuldu.

Kendine geldi derken...

Sturm Graz ve Roda’da geçen kiralık dönemlerin ardından; 50 milyon Euro değer biçildikten sadece 3 yıl sonra sezon başında bedelsiz olarak Hollanda’nın Willem takımına 1+1 yıllık imza attı. Aslında performansı da çok iyiydi. 18 maçta 8 gol, 6 asistle yıldızlaştı. Ocak ayında adı yine devlerle anılmaya başlandı: Juventus ve Arsenal... Maalesef yetenekleri bir kez daha gölgede kaldı. Willem, mart ayında Avdijaj’ın sözleşmesini fesh etti. Nedeni, disiplinsiz tavırlar, gece hayatına olan düşkünlüğü...

'Karaman'ın fırsatı'

22 yaşındaki oyuncunun bir diğer zayıf yönü de saha içinde bencil davranmaya yatkın olması. Ünal Karaman; Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen ve Abdullah Parmak’a sınıf atlattı. Ancak Donis Avdijaj, Karaman’ın kariyerindeki en büyük meydan okuma olacak. Başarılı teknik adamın elinde, genç takımlarda yaptıklarıyla Messi, Neymar, Mbappe kadar heyecan yaratan bir yetenek var. Avdijaj’ı futbola döndürmek, Karaman’ın Avrupa çapında isim yapmasını bile sağlayabilir.

YORUM YAZ