MENÜ

Paşa'yı yen zirveye çık

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sarı-Lacivertliler, ligde kalan son 2 deplasmanın ilkine bu akşam Kasımpaşa karşısında çıkacak. Fenerbahçe, bu önemli maç öncesi son derece formda. Aykut Kocaman ve öğrencileri, 0-0 biten Galatasaray derbisinde sonra oynadığı 4 karşılaşmayı da kazanarak müthiş bir seri yakaladı. Derbi sonrası konan 8’de 8 hedefi doğrultusunda yolu yarıladı. Kanarya, Galatasaray-Beşiktaş derbisinin oynanacağı bu haftayı da kayıpsız atlatırsa, şampiyonluk umutlarını iyice artıracak. Fenerbahçe, kazanması halinde maç fazlasıyla da olsa lider Galatasaray’la puanını eşitleyecek. Fenerbahçe için duran toplar yine en büyük silah olabilir.

Duran toplara dikkat

Kasımpaşa, ligde yediği 11 kafa golüyle bu alanda en kötü istatistiğe sahip. Sarı- Lacivertliler ise 13 kafa golüyle bu alanda ligin en iyi ikinci takımı konumunda. Aykut Kocaman ve öğrencilerinin en sıkıntılı istatistiği ise gole sebebiyet veren 9 bireysel hata yapılmış olması. Trezeguet ve Diagne gibi tehlikeli oyunculara sahip olan İstanbul ekibi önünde bu durum fazlasıyla can yakabilir.

Kısa mesaj

Kanarya, kötü günler geçirdiği bu sezonda her şeye rağmen umutlarını son düzlüğe bırakmayı başardı. Ligin en iyi deplasman karnesine sahip olan, yıldızları daha fazla sorumluluk almaya başlayan Fenerbahçe bu akşam da kazanabilirse, taraftar da şampiyonluğa inanmaya başlayabilir.

Ön plana kim çıkar?

Sarı- Lacivertliler’de son haftalarda formunu yükselten isimler Soldado ve Aatif. İspanyol forvet, son 4 maçta 4 gollük katkı sağladı. Hedefsiz kaldığı için zaman zaman konsantrasyon sorunu yaşayan Kasımpaşa önünde Soldado, sevdiği boş alanları yakalamakta zorluk yaşamayabilir. Gününde olması halinde maça damgasını vurabilir.

Bu istatistiğe dikkat

Fenerbahçe, 161’le bu sezon kalesine en fazla isabetli şut gelen takımlardan biri konumunda. Bu, Sarı-Lacivertliler adına son derecek tehlikeli bir durum. Ancak iyi haber şu ki Volkan Demirel’in kaleyi koruduğu maçlarda gelen son 21 isabetli vuruşun sadece 2’si golle sonuçlandı.

YORUM YAZ