MENÜ

Müthiş kapışma

Abone Ol Google News

Fenerbahçe için 4-1’lik Başakşehir galibiyeti hayata dönüş olmuştu. Kasımpaşa karşısında 3-0’la alınan 3 puan işe işlerin yoluna girmesini sağladı. Ancak Erol Bulut ve öğrencileri için en büyük test bu akşam. Serdar ve Caner’in dönmesi, Sarı-Lacivertliler için büyük avantaj. Alanyaspor ise İstanbul’a tam kadroya yakın geldi. Çağdaş Atan yönetiminde bu sezon sergiledikleri futbol ve ortaya koydukları performansla ligin flaş takımlarından biri oldular. Galatasaray ve Beşiktaş’ı devirdiler.

Haberin Devamı

Birbirlerine ters gelebilirler

Alanya son haftalarda istikrarsız sonuçlar alsa da Fenerbahçe’ye ters gelebilecek bir oyun yapıları var. Sarı-Lacivertliler’in iç saha sıkıntısı malum. Özellikle sıkıştıkları zaman ceza sahasına yapılan boş ortalar, rakiplerin topu kapıp hızla kontratağa çıkmasına zemin hazırlıyor. Bu tam da Alanyaspor’un istediği şey. Akdeniz ekibi, deplasmanda maç başına 5.6 ile ligin en fazla isabetli şut çeken takımı. Ayrıca yine maç başına yüzde 60 ile dış sahada en fazla topa sahip olan ekip. Ancak bu da Erol Bulut’un isteyeceği bir detay.

Haberin Devamı

İlk gol önemli

Özellikle Valencia’nın dönmesi, ileri uçta Thiam’ın görev yapması Fenerbahçe’yi de hızlı ve direkt kaleye gidebilen bir takım haline getirdi. Bu mücadelede ilk gol, maçın kaderini belirleyebilir. Sarı-Lacivertliler kazanırsa, zirve yolunda çok kritik bir eşiği aşmış olacak. Alanyaspor’un galibiyeti ise ligde ne kadar iddialı olduklarını bir kez daha gösterecek.

YORUM YAZ