MENÜ

Maçı Kocaman kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başakşehir, Clichy’nin 10’dan fazla hatalı pas yaptığı maçlarda kazanmakta zorlanıyor. Özellikle Emre’nin yokluğunda oyun kurma görevini Fransız sol bek üstleniyor. Fenerbahçe karşısında tam 118 kez topla buluşması da bunun göstergesi. Ancak Aykut Kocaman, dersine çok iyi çalışarak Dirar ve Fernandao baskısıyla Clichy’yi hataya zorladı. Maç bittiğinde tecrübeli oyuncunun 15 hatalı pası vardı.

Tudor’un hatasına düşmedi

Galatasaray, Başakşehir karşısında kendi oyununu oynamaya çalışıp yüzde 55’e 45 topla oynama, 16’ya 6 şut denemesi, 23’e 10 orta gibi rakamsal üstünlükler kurdu. Ancak tabelada 5-1’lik Başakşehir zaferi yazıyordu. Aykut Kocaman, bu hataya düşmedi. Başakşehir %61 topla oynama, 490’a 270 isabetli 28’e 15 orta denemesiyle rakibine baskın göründü ama üretken olamadı.

Şutlar duvardan döndü

Fenerbahçe merkezi çok iyi kapatarak Abdullah Avcı’nın ekibini kanatlara itti. Akan oyunda gollerinin yüzde 62.2’sini merkezdan yapılan ataklarla bulan Turuncu-Lacivertliler, Fenerbahçe karşısında hücumların sadece yüzde 18.8’ini buradan yapabildi. Sarı-Lacivertliler, ceza sahasında öyle bir organize oldu ki Başakşehir’in 11 şut denemesinin 6’sı bu duvardan geri döndü.

YORUM YAZ