MENÜ

Ljubomir Fejsa Top kapma uzmanı!

Abone Ol Google News

Son 12 sezonda 11 lig şampiyonluğu yaşayıp, 25 kupa kaldıran Sırp yıldızın, Fenerbahçe’ye ‘kazanma mantalitesi’ katacağı kesin. Agresifliği de bir diğer artısı

Haberin Devamı

+ Sırp orta saha oyuncusunun Sarı-Lacivertliler'e katacağı en önemli şey, kazanma mantalitesi olacak. Oynadığı son 12 sezonun 11’inde lig şampiyonluğu yaşamış, 25 kupa kaldırmış bir futbolcudan bahsediyoruz.

+ Saha içine gelirsek... Fejsa’nın savunmanın önündeki yetenekleri, Mehmet Topal’ın en iyi zamanından bile daha üst seviyede. Maç başına 3.1 top kapma ortalamasıyla Portekiz Ligi’nin bu alandaki en başarılı orta saha oyuncusuydu. Yüzde 89.7’lik pas isabeti ise onu ligin en iyisi yaptı. İkili mücadelelerde de geçilmesi zor.

+ Ersun Yanal, 2014’te bekleri hücumcu olarak kullandığı sistemi uygulayabilir mi bilinmez. Ancak bu tarz bir oyun için Fejsa, biçilmiş kaftan. Stoperlere yakın oynamayı seven Sırp yıldız, savunmayla hücum arasında başarıyla köprü görevi görebilir. Ayrıca rakibin hücumlarını erkenden kesip, takımının atak devamlılığını sağlayabilir.

Haberin Devamı

Fejsa, Portekiz Ligi’nin en çok top kapan orta sahası (Maç başı 3.1) ve pas isabeti en yüksek (%89.7) oyuncusuydu. En önemli soru işareti sakatlık geçmişi

- En büyük soru işareti, sakatlık geçmişi. Son 10 senenin 811 gününü, yani 2 yıldan fazlasını sakatlığı nedeniyle oynayamayarak geçirdi. Kadroda zaten Mehmet Ekici ve Serdar Aziz gibi bu konuda sorunlu isimler varken, bunlara Emre Belözoğlu da eklenecekken Fejsa transferi riski görünüyor.

- Fenerbahçe’nin geride kalan sezondaki en önemli sıkıntısı gol yollarındaydı. Fejsa’nın oynadığı bölgedeki bir oyuncudan belki bu konuda çok beklenti olmaz. Yine de Benfica’daki 164 maçında sadece 2 gol atıp, hiç asist yapmaması da pek olumlu bir tablo değil. Örneğin Mehmet Topal, 298 maçta 24 gol atıp, 20 asist yaptı...

- Sarı-Lacivertliler’in forvet, kanat, sol bek ve stoper takviyesi acil görünüyor. Durum böyleyken ilk transferin, en kalabalık bölge olan orta sahaya yapılması ilginç. Muhtemelen bununla ilgili bir planlama yapıldığı için bu durum ciddi bir eksi sayılmayabilir.

YORUM YAZ