MENÜ

Kötünün iyisi Zenit

Abone Ol Google News

Chelsea, Arsenal, Napoli gibi muhtemel rakipleri düşününce, Zenit kurası için ‘fena değil’ yorumu yapılabilir. Mevcut şartlarda turun favorisi Ruslar. Şu anda bizden daha formdalar ancak maçların şubatta oynanacağı unutulmamalı.

Haberin Devamı

Rusya Ligi’nde zirvede bulunan Mavi- Beyazlılar’ın kadrosunda Paredes, Dzyuba, Driussi, İvanovic, Mammana, Marchisiogibi önemliisimler var. Buna rağmen bireysel yeteneklerden çok,takım oyunuyla başarı yakalamanın peşindeler...

Rusya futbolunun lokomotif takımları arasında yer alan Zenit, geçen sezonu şu an İtalya Milli Takımı’nın başında olan Roberto Mancini yönetiminde 5. sırada tamamladı. Bu sezon iki ön eleme oynadıktan sonra Avrupa Ligi’nde gruplara kalan Zenit, C Grubu’ndan Slavia Prag, Bordeaux ve Kopenhag’ın arasından lider olarak adını son 32 Turu’na yazdırdı. Futbolu bu kulüpte bırakan 42 yaşındaki Sergei Semak’ın çalıştırdığı Lacivert- Beyazlılar, şu an Rusya Ligi’nde 34 puanla lider durumda yer alıyor.

Tanıdık isim: Neto

Mavi-Beyazlılar’ın dikkat çeken yıldızları kaleci Andrey Lunev, stoperde Branislav İvanovic ve Emanuel Mammana, orta alanda Leandro Paredes, Claudio Marchisio,Matias Erokhin ve forvette Dzyuba-Driussi ikilisi... Ayrıca geçtiğimiz sezon kiralık olarak Fenerbahçe forması giyen Portekizli stoper Neto da Zenit’te görev yapıyor. Teknik direktör Semak’ın bu sezon sık sık kullandığı iki sistem var. İlki, 4-3-3 ve varyasyonları. Bu şekilde sahaya yayıldıklarında, fiziksel anlamda güçlü bir orta saha kurup, kanatlarda Mak ve Driussi ile ileri uçtaki Dzyuba’yı beslemeye çalışıyorlar. Son dönemde sakat ve cezalı oyuncuların da etkisiyle 3-5-2’yi de kullanmaya başladılar. Ancak bu dizilişte çok da istedikleri sonuçları aldıkları söylenemez. Ligde önce Arsenal Tula’ya 4-2, ardından Rubin’e 2-1 mağlup oldular.

Haberin Devamı

Yıldızlara talip var

Semak’ın takımında kaliteli ve yetenekli isimler var. Ancak bireysel anlamda çok fazla ön plana çıkan bir oyuncu yok. Bunun en önemli nedeni, takım oyununu başarıyla sergilemeleri. Maçın sıkıştığı anlarda Arjantinli yıldız Driussi’nin yeteneklerinden faydalanıyorlar. Zenit’in bu sezon en büyük sorunu, deplasman maçlarında. Ligde 9 dış saha maçının 5’ini kazandılar, 4’ünde kaybettiler. Resmi maçlarda sadece 3 beraberlikleri var. Zenit’in şu anda her anlamda Fenerbahçe’den iyi olduğu bir gerçek. Ancak iki takımın şubatta karşılaşacağı unutulmamalı. Ersun Yanal’la yeni bir sayfa açan temsilcimiz, 2 ayda önemli bir gelişim kaydedebilir. Ayrıca Zenit’in, ocak ayında Paredes ve Driussi’yi takımda tutmak için fazlasıyla çaba harcaması gerekecek.

Deniz kenarında müthiş bir stat

Zenit, maçlarını son derece teknolojik olan Saint-Petersburg Stadı’nda oynuyor. 2017 yılında açılan stat, yaklaşık 1.1 milyar Dolar’a mâl oldu. Dünyanın en pahalı statları arasına adını yazdıran Saint-Petersburg, 67.800 seyirci kapasitesine sahip. 2017 Konfederasyon ve 2018 Dünya Kupası’nda da kullanılan ve deniz kenarında yer alan stat, muhteşem görünümüyle futbolseverlerin oldukça beğendiği futbol mekanlarından biri konumunda.

Haberin Devamı

Takımın yıldızı Paredes!

ParedeS Geçen sezon başında İtalyan ekibi Roma’dan 23 milyon Euro karşılığında alınan Leandro Paredes, orta saha pozisyonunda forma giyiyor. 24 yaşındaki Arjantinli oyuncu, Rus ekibinin oyun planında çok kilit rol oynuyor. Orta alanın kilit ismi Paredes, bu sezon şu ana kadar 22 maçta sahne aldı ve 4 gol atarken, 3 de asist yaptı. Milan, ocak ayında yıldız futbolcuyu kadrosuna katmak istiyor. Zenit’in belirlediği bonservis bedeli 35 milyon Euro!

Semak kendini ispat peşinde

Sergey Semak, Rus futbolunun önemli orta saha oyuncularından biriydi. Futbolu Zenit’te bıraktıktan sonra 2013’te yardımcı antrenör olarak aynı kulüpte göreve başladı. 2014-16 arası bu görevi Rusya Milli Takımı’nda üstlendikten sonra Ufa’nın başına geçti. Buradaki başarısının ardından, geçtiğimiz sezon büyük hayal kırıklığı yaşayan Zenit’i ayağa kaldırması için seçildi. Advocaat, Spalletti, Villas-Boas, Lucescu, Mancini gibi ‘isimli’ teknik adamlara alışan Mavi-Beyazlılar’da Semak seçimi tartışma yarattı. 42 yaşındaki çalıştırıcı bu sezon başarı sağlayıp kendini kanıtlamanın peşinde. Şüphesiz bunun en iyi yolu, 2014-15’ten beri özlem duyulan Rusya Ligi şampiyonluğundan geçiyor.

Kokorin'i kaybettiler

Rus ekibinin önemli silahlarından biri Aleksandr Kokorin’di. Ancak forvet oyuncusu, Krasnodar’lı Mamaev ile birlikte Rusya Endüstri ve Ticaret Bakanlığı’nde görev yapan Denis Pak’a saldırınca 12 Ekim’de cezaevine girdi. İkili normalde 8 Aralık’ta özgürlüklerine kavuşacaktı ancak mahkeme, hapis sürelerini 8 Şubat’a uzattı.

Haberin Devamı

İlk maç 12 şubatta

Fenerbahçe, Zenit karşısında ilk sınavına 12 Şubat Salı günü Kadıköy’de çıkacak. UEFA, perşembe günü Galatasaray’ın da İstanbul’da Benfica ile maçı olduğu için karşılaşmayı salı gününe aldı. Mücadele saat 20.55’te başlayacak. Bu karşılaşmanın rövanşı ise 21 Şubat Perşembe günü oynanacak. Rusya’daki maçın başlama saati de 20.55...

YORUM YAZ