MENÜ

Kayserispor'la Trabzon provası

Abone Ol Google News

Süper Lig heyecanı yaklaşık 3 aylık aranın ardından yeniden başlıyor. Haftanın ilk gününde, ligde bir iddiası kalmayan Fenerbahçe, düşmeme mücadelesi veren Kayserispor’u konuk edecek. Puan açısından bakıldığında karşılaşmanın önemi Sarı-Kırmızılılar için çok daha fazla. Kadıköy’den alınacak her puan, ligde kalma umutlarının artması anlamına gelecek. Fenerbahçe için ise bu sezonun en önemli karşılaşması, salı günü yine Kadıköy’de Trabzonspor ile oynanacak Türkiye Kupası yarı final rövanşı. Akılların o mücadelede olacağına şüphe yok. Kayseri sınavı ise kupanın provası niteliğinde. Oyuncuların maç kondisyonu kazanması açısından önemli.

Haberin Devamı

Her türlü önlem alındı

Seyircisiz oynanacak mücadelede tribünlerde taraftarların kartonları yer alacak. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde statta az sayıda kişi olacak. Kulübelerde iki koltuk arayla oturulacak, maske takılacak. Her yer dezenfekte edildi. Ayrıca neredeyse her köşeye el dezenfektanları yerleştirildi. Ülker Stadı’nda her türlü önlem alındı.

Ön plana kim çıkar?

Haberin Devamı

Takımın skor yükünü çeken Kruse bu akşam oynayamayacak. Muriç de büyük ihtimalle riske edilmeyecek. Bu ikilinin yokluğunda Rodrigues ve Mevlüt’e büyük iş düşecek. Ancak ön plana çıkmasından ziyade, Ömer Faruk sahadaysa, tüm gözler onun üzerinde olur. Taraftar baskısı olmadan ilk maçına çıkacak olması, genç yıldız için avantaj.

Bu istatistiğe dikkat!

Fenerbahçe ligde tam 7 maçtır galibiyete hasret. Bu süreçte alınan 3 beraberlik ve 4 mağlubiyetle şampiyonluk yarışına havlu atıldı. Sarı-Lacivertliler’in en uzun süre galibiyetsiz geçirdiği seri, 2002-03 sezonunda 9 maçlık periyottu.

Kısa mesaj

Lige verilen koronavirüs arası belki de en çok Fenerbahçe’ye yaradı. Ne aylardır teknik direktör bulunamaması gündem oldu ne de taraftar ligde peş peşe 7 maç kazanılmamasını hatırlıyor. Takımın iddiası olmasa da kalan bölüm, oyuncuların kendini göstermesi açısından önemli.

YORUM YAZ