MENÜ

Kanarya için fırsat

Abone Ol Google News

Abdullah Avcı, 2006’da başına geldiği o zamanki adı İstanbul BŞB olan Başakşehir’den 2011’de milli takım için ayrılmıştı. Bu ayrılık sonunda takım ligden düştü.

Haberin Devamı

Avcı, 2014’te geri döndüğü Turuncu-Lacivertliler’e seviye atlattı. Şampiyonluk yarışı veren bir takım haline geldi. Ancak 5 senelik Abdullah Avcı dönemi bir kez daha sona erdi.

Okan Buruk yönetiminde değişim sancıları yaşayan Başakşehir ile karşılaşmak için en ideal zaman. Üstelik önemli eksikleri de var.

Fenerbahçe ise tam tersi bir şekilde 5-0’lık Gazişehir galibiyetiyle müthiş bir hava yakaladı.

En zor görev beklerin

O maçtaki kadar olmasa da Başakşehir deplasmanında da son yıllarda rakibi karşısında hiç olmadığı kadar oyunu kontrol edip, kendi futbolunu oynamaya çalışan bir Fenerbahçe izlememiz olası. Ancak şu da bir gerçek ki bekler Murat Sağlam ve Dirar için de iş hiç kolay olmayacak.

Rakip formsuz olsa da Visca, Elia ve Robinho’ya istediklerini yaptırmak, maçın hüsranla bitmesi anlamına gelebilir.

Ön plana kim çıkar?

Emre Belözoğlu ilk hafta sergilediği resitalle yaşın kendisi için öneminin olmadığını gösterdi. Bu akşam eski takım arkadaşları tarafından yakın markaja alınması olası.

Haberin Devamı

Max Kruse’nin ön plana çıkıp, hücumda patronluğa soyunması için en ideal maç.

Bu istatistiğe dikkat!

Fenerbahçe, ligin ilk haftasında rakip kaleye tam 17 şut denemesi yapıp 9’unda isabet sağladı, 5 gol attı. Başakşehir ise kalesinde 5’i isabetli 9 şut gördü ve 3 gol yedi. Bunda, İrfan’ın 67. dakikadaki kırmızı kartı da etkili oldu.

Kısa mesaj

Fenerbahçe kazanırsa, 6 sezon sonra lige 2’de 2 yaparak başlayacak. Normalde sezonun bu bölümü için bu tarz istatistikler çok önemli olmayabilir. Ancak Sarı-Lacivertliler’in yakaladığı havayı devam ettirmesi adına galibiyet, 3 puandan fazlasını kazandıracak.

YORUM YAZ