MENÜ

İlk maç kadar önemli

Abone Ol Google News

Emre Belözoğlu için teknik adamlık kariyerine galibiyet alarak başlamak çok önemliydi. Denizli’yi 1-0 yenerek bunu başardı. Bugün de Yeni Malatya’yı devirip seri başlatmak, şampiyonluk heyecanını alevlendirmek için son derece kritik. Bu nedenle tek seçenek 3 puan.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de Erol Bulut sonrası Emre Belözoğlu ile yeni bir dönem başladı. Belözoğlu, yaptığı açıklamalarda önemli bir değişimin sinyalini verdi. Evet, Denizlispor karşısında ‘Bulut Fenerbahçesi’nden pek farklı bir şey görmedik. Yine akan oyunda pozisyon üretmekte zorlanan, gol bulmak için ortalara yüklenen bir takım vardı. Yine de Emre Belözoğlu’nun galibiyetle başlaması çok önemliydi ve bunu başardı. Üstelik Beşiktaş ve Galatasaray’ın kaybettiği haftada alınan 3 puanın değeri çok daha fazla oldu.

Kadro istikrarı

Sıkışık fikstürde muhtemelen Emre Belözoğlu’ndan radikal değişiklikler göremeyeceğiz. Yine de topa daha fazla sahip olmaya çalışan bir Fenerbahçe izleyeceğimiz kesin gibi. Muhtemelen Belözoğlu, Erol Bulut’un aksine her hafta ilk 11’de ciddi değişiklikler yapmadan kadro istikrarı da yakalayacaktır. Bu akşamki Yeni Malatya maçı, en az Denizli sınavı kadar önemli. Sarı-Lacivertliler’in şampiyonluk iddiasını net bir şekilde ortaya koyması için 5-6 maçlık bir galibiyet serisi yakalaması şart.

Haberin Devamı

Oyun değil skor

Rakipte bu kadar önemli eksikler varken, Fenerbahçe’nin bir kayıp yaşamaması gerekiyor. Tabi ki taraftar haklı olarak oyunda da bir gelişim görmek isteyecektir ama şu anda bir şekilde galip gelmek çok daha kritik. Emre Belözoğlu’nun önceliğinin bu olacağına şüphe yok. Olası bir kayıp, yeniden alevlenen şampiyonluk umutlarının kısa sürede sönmesi anlamına gelebilir.

YORUM YAZ